Márki-Zay Péter élhető, szerethető várossá tenné Hódmezővásárhelyt

 

Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom–Tiszta Vásárhelyért Egyesület), Hódmezővásárhely újraválasztott polgármestere vasárnap éjjel az MTI-nek nyilatkozott.

Kövesse velünk percről percre az önkormányzati választás történéseit! Folyamatosan frissülő cikkünkért ide kattintson.

Az alföldi várost 2018 februárja óta irányító politikus elmondta: másfél év kemény munkájának tulajdonítja győzelmét, amit a város „korrupciótól és megfélemlítéstől megszabadítása” érdekében tettek. A Fidesz folyamatos aknamunkája is sokakat elfordított tőlük, de a vásárhelyiek elutasították a megfélemlítést, zsarolást – mondta a polgármester.

Márki-Zay Pétert biztos többség támogatja majd a hódmezővásárhelyi közgyűlésben, így a polgármester első lépésként ingyenessé tenné a helyi tömegközlekedést egy városkártya bevezetésével. Emellett fontosnak tartja az önkormányzati cégek gazdálkodásának áttekintését is, ahol álláspontja szerint a közelmúltban is sok jele volt a korrupciónak.

Az önkormányzat számít a városi beruházásoknál az európai uniós és kormányzati forrásokra. A következő években kiemelt feladat a turizmus fejlesztése, a strand korszerűsítése és a kemping újranyitása – közölte a polgármester.

A címlapfotó illusztráció.