LMP: Állítsuk helyre Magyarország tisztességét!

 

Az LMP társelnöke mindenkit arra kér: október 14-étől állítsuk helyre a köz szolgálatát, Magyarország tisztességét, függetlenül attól, kik lesznek a képviselők, a polgármesterek.

Kendernay János, az LMP társelnöke leadja szavazatát (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Kendernay János vasárnap kora délután nyilatkozott erről Budapesten, miután leadta voksát a XII. kerület egyik szavazóhelyiségében.

Kijelentette: az LMP nem tartja normálisnak az elmúlt években eluralkodó közállapotot, amelyen többszörösen is csorba esett és amely sokak számára csak a kampányban vált láthatóvá. Bár a választás általában a demokrácia ünnepe, ezt jelenleg nehéz kimondani Magyarországon – mondta.

„Erősítsük meg a környezetünk védelmét, és tegyünk lépéseket azért, hogy a következő választásokra egy új, egy más Magyarország tudjon felkészülni, így az valóban a demokrácia ünnepe lehessen” – javasolta.

A politikus az LMP részvételéről szólva elmondta: pártja négy helyszín kivételével az egész országban több ellenzéki párttal közösen indult különböző formációkban. Pécsen nem így tett a párt, nem feltétlenül önszántából – jegyezte meg Kendernay János.

Hangsúlyozta ugyanakkor: ott az LMP egy olyan zöld témát karolt fel, amelyet mindazok támogathatnak, akik elégedetlenek mindkét oldallal, de azok is, akik nem akarják, hogy atomtemető épüljön a közelükben. Kijelentette: ez a program visszaállíthatja az LMP-nek azt a hitelességét, amit az elmúlt években elvesztett.