Gyurcsány: Nem érdemes jósolni a részvételi adatokból

 

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (b2) és felesége, Dobrev Klára, a DK európai parlamenti (EP) képviselője, az EP alelnöke (b) gyermekeik társaságában szavaznak az önkormányzati választáson a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában kialakított 5-ös számú szavazókörben 2019. október 13-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Kövesse velünk percről percre az önkormányzati választás történéseit! Folyamatosan frissülő cikkünkért ide kattintson.


A korábbi évek tapasztalatai alapján nem érdemes jósolni a mostani önkormányzati választás részvételi adataiból – mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke vasárnap, miután családja kíséretében leadta szavazatát Budapesten.

Úgy fogalmazott, volt, amikor a magas választási részvétel az ellenzéknek kedvezett, volt amikor a kormányoldalnak, „ezért aztán volt is, amikor el is tévedtünk ebben az elemzésben”.

Gyurcsány Ferenc kérdésre válaszolva a győri polgármester-választással kapcsolatban sem kívánt találgatásokba belemenni. Elmondta, a napokban mindent elmondtak az ügyben, most a választókon a sor, hogy döntsenek.

Dobrev Klára, az DK EP-képviselője azon reményének adott hangot, hogy a választók megértették, milyen gátlástalan és erkölcstelen a „Fidesz uralta önkormányzatiság”. Hangsúlyozta, arra számítanak, hogy az ország számos helyén vissza tudják venni a falvakat, városokat és az embereknek járó európai uniós támogatásokat a Fidesztől.