Legtöbben ezt kérdezték a Választási Információs Szolgálattól

 

Vasárnap este 8 óráig működik a központi Választási Információs Szolgálat a 06-1-795-3310-as telefonszámon, ahol az önkormányzati és nemzetiségi választással kapcsolatos kérdésekre kaphatnak választ a polgárok.

Vannay-Skody Tamás, a Választási Információs Szolgálat munkatársa elmondta, vasárnap reggel 6 órától délig a legtöbben arról érdeklődtek, hová, melyik szavazókörbe kell menniük szavazni.

A szavazókörökről a választópolgárok azonban nemcsak a Választási Információs Szolgálat munkatársaitól kaphatnak tájékoztatást, hanem az iroda honlapján, a „Hova menjek szavazni?” kérdésre kattintva is.


Az információs iroda tájékoztatja a hozzájuk forduló választópolgárokat, jelölőszervezeteket az önkormányzati és nemzetiségi választásra vonatkozó jogszabályokról, a választójog gyakorlásához szükséges információkról.

Tájékoztatást adnak továbbá a választási eljárásban közreműködő szervekről és a jogorvoslati lehetőségekről. A választási információs szolgálat feladatairól, működéséről a helyben szokásos módon tájékoztatni kell a lakosságot.

A helyi információs szolgálatok címét és egyéb elérhetőségeit közzéteszik az NVI honlapján is.