Az ellenzék megtéveszti az embereket Tarlós István szerint

 

Tarlós István szerint az ellenzék megtéveszti az embereket betarthatatlan ígéretekkel, és a kampány nem arról szól, amiről kellene. Erről a főpolgármester beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Tarlós István főpolgármester (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Kövesse velünk percről percre az önkormányzati választás történéseit! Folyamatosan frissülő cikkünkért ide kattintson.

Tarlós István az önkormányzati választások kampányáról szólva kijelentette az utóbbi hetek eseményei miatt elbizonytalanodás érezhető Budapesten és az országban is.

Akik most hirtelen indulatból, vagy jogos felháborodásból otthon maradnának, gondolják meg, hogy megteszik-e ezt” – hangsúlyozta, hozzátéve, amikor majd tisztulni kezd a kép, késő bánat lehet az otthonmaradásból.

Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltről azt mondta, Zugló az egyetlen hely, ahol Karácsony teljesítményt tudna felmutatni, de erről ő hónapok óta hallgat – fogalmazott, hozzátéve, pedig a kerületben voltak fizetésképtelenségre irányuló bírósági kezdeményezések és kifizetetlen számlákat titkosítottak.

A főpolgármester szerint Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt tájékozatlanságát és gátlástalanságát támasztják alá a 3-as metróról tett kijelentései is, és ebben az ügyben – láthatóan – azt sem tudja, miről beszél.

Tarlós István hangsúlyozta, ő mindig az eredményekről próbál beszélni, vagy a már előkészített, reális fejlesztésekről.

Hozzátette, 170 tételben sorolták fel, öt oldalon, hogy főpolgármestersége kilenc éve alatt mi mindent valósítottak meg, ezen eredmények között megemlítette például a budai fonódó villamoshálózatot, a BKV járműállományának jelentős cseréjét, az új kerékpárutakat és a zöld-infrastruktúra koncepcióját. A kormány is rábólintott már a Lánchíd felújítására, aminél árvitára számít, és emlékeztetett, az ügyben kénytelen volt visszaadni a túlárazott pályázatokat.

Azt ígérte továbbá, hogy folytatódik a BKV-járművek cseréje, felújítják a Blaha Lujza és a Széna teret, lesznek további kerékpáros fejlesztések, újjáépítik a ferihegyi gyorsforgalmi utat és megújítják a Városházát.

A főpolgármester-jelöltek közül leginkább Puzsér Róbertet kedveli – mondta –, mert nem törekszik arra, hogy más képet mutasson magáról, mint ami valójában.

Borkai Zsolt botrányára kitérve azt mondta, nagyon megneheztelt a győri polgármesterre, és az a határozott álláspontja, hogy amit ő tett, „az vállalhatatlan, kirívó, védhetetlen, közönséges és méltatlan”.

Nem tudom, miért nem vonja le saját maga a konzekvenciát, igazság szerint Borkainak le kellene mondania, mert sokak teljesítményét kérdőjelezi meg” – fogalmazott a főpolgármester.