Újabb hangfelvételekkel leplezik le a kispesti MSZP-sek korrupciós ügyleteit

 

Hogyan kell kitenni rászorulókat önkormányzati lakásokból, hogyan jutottak illegálisan pluszpénzekhez a szocialista EP-képviselők, és további korrupciós ügyleteket is felfednek a kispesti szocialisták beszélgetései. Újabb leleplező felvételt tett közzé a Magyar Nemzet. Ezen a DK belső ügyeit is megtárgyalják. A beszélgetések főszereplője az a szocialista Lackner Csaba, aki vasárnap az ellenzék támogatásával indul a választáson. Gajda Péter szocialista polgármester és Karácsony Gergely sem lépett az ügyben, ahogy az MSZP sem indít belső vizsgálatot – közölte az M1 Híradója.

Hogyan kell kitenni a rászorulókat az önkormányzati lakásokból – többek között erről is beszélnek a kispesti szocialisták a Magyar Nemzet újabb leleplező felvételein. Lackner Csaba kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő azt ecsetelte, hogy a jogszabályok szerint fel kell ajánlani a bérlőknek ugyanazt a kategóriájú lakást kétszer, ha pedig a másodikat sem fogadják el, ki kell rakni őket.

Lackner Csaba felfedte azt is, hogyan keresnek ennél is többet a szocialista párt európai parlamenti politikusai.

A kispesti MSZP-s politikusokat a felvételek tanúsága szerint a Demokratikus Koalíció belső viszonyai is foglalkoztatták.

Egy hete folyamatosan új részek kerültek nyilvánosságra a kispesti szocialisták korrupciógyanús botrányairól. A korábban bemutatott felvételeken Lackner Csaba volt az, aki fehér port tartva a kezében arról beszélt, hogy „hülye az, aki az önkormányzati politikában nem tud megkeresni évi százmillió forintot”. Szóba kerülnek külföldi ingatlanok és túlszámlázások is, és ugyancsak ő meséli el azt is, hogy hogyan osztottak vissza milliókat Kispesten a beruházások után.

A Magyar Nemzet információi szerint a szocialista képviselő-jelöltet – aki vasárnap is indul a választáson az ellenzéki pártok támogatásával – egy vállalkozó nemrég feljelentette, mert azt állítja, hogy Lackner Csaba kétmillió forintot tett zsebre a kerület egyik terének felújítására biztosított pénzből.

Kispest polgármestere, Gajda Péter napok óta azt állítja, hogy nem éri el Lackner Csabát. Gajda hozzátette, hogy távoznia kell a közéletből politikus- és képviselőtársának, amennyiben beigazolódik, hogy ő beszél a kiszivárgott hangfelvételeken, és még kokaint is fogyasztott.

Szövetségese, Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt pedig kitart amellett, hogy a kispesti korrupciós ügyekért helyben kell felelősséget vállalni. Az MSZP sem indított belső vizsgálatot.