Nemény: A jövő városaként mindenkié lesz Szombathely

 

Megválasztása esetén minden szombathelyivel együtt kíván dolgozni városáért Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje.

Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje (Fotó: MTI/ Illyés Tibor)

Az ellenzéki politikus pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az Éljen Szombathely! Egyesület által vezetett szövetség a ciklus utolsó évében többségbe került a közgyűlésben, ami szavai szerint lehetőséget adott arra, hogy sok mindent beváltsanak az ellenzékben tett ígéreteik közül.

Kifejtette: megduplázták a költségvetésben azt az összeget, amit az önkormányzat utak és járdák felújítására szánt, játszóterek építésére is találtak, átcsoportosítottak összegeket, továbbá bérlakások kialakításába fogtak.

Hangsúlyozta, hogy a jövőben is szeretnék folytatni az építkezést, ezért a kampányban nem is foglalkoztak politikai riválisaikkal, akik közül a Fidesz „folyamatosan csak a gyűlöletkampányban volt érdekelt”. Nemény András sajtótájékoztatóján ismét bírálta Balázsy Pétert, a kormánypártok polgármesterjelöltjét azért, hogy nem állt ki nyilvános vitára.

Kitért arra: Szombathelyen problémát jelent, hogy egyre több vendégmunkás érkezik a városba. Hozzátette, hogy éppen az Éljen Szombathely! frakciója volt az, amely felemelte a szavát az ellen, hogy munkásszállót építsenek a városban.

„A jövő problémája az lesz, hogy inkább a munkahelyeket kell féltenünk, és mi azt szeretnénk, ha a munkahelyeket elsősorban a szombathelyiek tudnák megszerezni” – mondta.