Budapest visszavételére készül az ellenzék vasárnap

 

Nem sokkal ezelőtt ért véget Budapest belvárosában az egyesült ellenzék kampányzárója. A felszólalók szerint önmagán túlmutató jelentősége van az összefogásuknak, ezért arra készülnek, hogy visszaveszik a fővárost – közölte az M1 Híradója.

Mumusokról beszéltek és a változás szót próbálták skandálni az ellenzék közös kampányzáróján a Madách téren. Ezután komolyzenét játszottak a szimpatizánsoknak.

A szocialisták választmányi elnöke, Kunhalmi Ágnes azt mondta, Karácsony Gergely akkor sem adta fel, amikor mások legyintettek rá. Úgy fogalmazott, sikerült megteremteni az ellenzéki erők teljes egységét, ez pedig túlmutat önmagán.

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András arról beszélt, azért gyűltek össze, hogy megüzenjék, az ellenzék visszaveszi Budapestet.

A DK európai parlamenti képviselője, Dobrev Klára szerint az a közös feladat, hogy a városok, falvak és civil szervezetek a jövőben közvetlenül az EU-ba pályázhassanak.

Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje arról beszélt, hogy túl két előválasztáson és kilenc előválasztási vita után úgy érzi, hogy az ellenzék egy karnyújtásnyira van attól, hogy visszavegye Budapestet. Utalva arra, hogy korábban az LMP színeiben politizált, azt mondta, az nem lehet, hogy nem lesz más a politika.

Karácsony Gergely Budapesten több fát, az egészségügyben rövidebb várólistákat, 14 év alatt ingyenes tömegközlekedést, a nyugdíjasoknak fűtéstámogatást ígért.