Még mindig vannak újabb részletek a kispesti hangfelvételről

 

Csütörtökön is újabb részleteket közölt a Magyar Nemzet a kispesti szocialista botrányról. Olyan mondatok hangzanak el, amelyek szerint Gajda Péter polgármester arra biztatta embereit, hogy csinálják meg a kerületi DK-t, mert úgy sokkal több pénzt lehet keresni. A csaknem 50 órányi felvétel főszereplője Lackner Csaba MSZP-s önkormányzati képviselő, aki most vasárnap is indul a választáson az ellenzéki pártok támogatásával. Gajda Péter polgármester egy lapnak adott interjúban úgy nyilatkozott, ha bizonyíthatóan kollégája, Lackner Csaba szerepel a felvételeken, és még kokaint is fogyasztott, akkor távoznia kell a közéletből – közölte az M1 Híradója.

Létre kell hozni Kispesten a Demokratikus Koalíció alapszervezetét, mert azzal sokkal több pénzt lehet keresni – mondta Lackner Csaba MSZP-s képviselő a Magyar Nemzet által közölt újabb részletek szerint.

A politikus azt mondja a felvételen, hogy Gajda Péter szocialista polgármester szerette volna, hogy legyen kerületi DK is a pénz miatt. Majd Kiss Jenő soroksári MSZP-s képviselő be is számol egy ajánlatról, amit végül nem fogadott el.

A Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott közel 50 órányi hangfelvétel főszereplője Lackner Csaba MSZP-s önkormányzati képviselő. A szocialista politikus most vasárnap az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum jelöltjeként indul a választáson. Ő az, aki az első kép-és hangfelvételeken egy tasak fehér port lóbálva a kezében arról beszél, hogy

hülye az, aki az önkormányzati politikában nem tud megkeresni évi 100 millió forintot.

A felvételeken többször szóba kerül Gajda Péter polgármester is, aki például a beszélgetők szerint ingatlanokba rakta a pénzét, de azokat nem a saját nevére vette. Lackner Csabáék emellett százmilliós vagyonokról, háttéralkukról, kerületi pénzek visszaosztásáról és túlszámlázásról is beszélgetnek a kispesti szocialistákhoz köthetően.

Gajda Péter polgármester a kerületében kirobbant korrupciógyanús botrányokra az elmúlt napokban folyamatosan csak annyit reagált, hogy szerinte manipuláltak a felvételek, és nem ismeri fel Lackner Csaba kollégáját a videón.

Csütörtökön egy lapinterjúban a városvezető azt állította, hogy még mindig nem beszélt szocialista képviselőtársával. Gajda Péter hozzátette ugyanakkor azt is, hogy a közéletből való távozásra szólítja fel Lackner Csabát, amennyiben beigazolódik, hogy ő beszél a kiszivárgott hangfelvételeken, és még kokaint is fogyasztott.

Szövetségese, Karácsony Gergely azt mondta, hogy

a kispesti ügyekért Gajda Péternek kell felelősséget vállalnia.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón arról beszélt, az, hogy MSZP nem indít belső vizsgálatot a kispesti felvételekkel kapcsolatban, nem meglepő. Szerinte ez csak a folytatása annak a folyamatnak, amit a Karácsony Gergely-féle hangfelvételnél már megismertek az emberek.