Karácsony Gergely kampányköltéseire kíváncsi Puzsér Róbert kampánystábja

 

Három nappal a választás előtt még mindig egymást támadják az ellenzéki főpolgármester-jelöltek. Puzsér Róbert kampánycsapata csütörtökön például Zuglóban kereste volna fel Karácsony Gergelyt, aki szerintük lejárató kampányt indított Puzsér Róbert ellen. Arra is kíváncsiak lettek volna, hogy minderre honnan van pénze a zuglói polgármesternek. Karácsony Gergely az M1 kérdésére csak annyit mondott, hogy a kampány után nyilvánosságra hozzák az adatokat – közölte az M1 Híradója.

Karácsony Gergely letépett kampányplakátjaival jelent meg Puzsér Róbert kampánycsapata a zuglói önkormányzat előtt. Az általuk csak szemétnek nevezett papírköteget azért akarták visszaadni a polgármesternek, mert szerintük Karácsony Gergely lejáratókampányt folytat Puzsér Róbert ellen.

Zaránd Péter, a Sétáló Budapest kampányfőnöke arról beszélt, a zuglói polgármester ebben is a baloldali módszereket követi.

Karácsony Gergely az elmúlt hetekben a kampányeszközök széles repertoárjából válogathatott. Hirdetései között a Fővárosi Önkormányzat falára vetített fényfestés, a közösségi oldalakra feltöltött megszerkesztett videók és reklámok, a városszerte kihelyezett szórólapok és plakátok, sőt még a zuglói polgármester beszédeit 24 órában sugárzó LED-falak is előfordultak – hangzott el az M1 Híradójában.

Karácsony Gergely szerint ezek egyáltalán nem kerültek sokba, bár az M1 kérdésére elismerte, hogy

a kampányába minden őt támogató párt adott pénzt.

Ennek ellenére – mint mondta – még adományokat is kellett gyűjtenie. Arról viszont hiába kérdezték, hogy pontosan mennyibe kerültek a hirdetések, Karácsony csak annyit mondott, hogy a pontos elszámolást a kampány után hozzák majd nyilvánosságra.

Puzsér Róbert kampányfőnöke szerint Karácsony Gergely hirdetéseinek már

a töredéke is milliós tételt jelent naponta.

A zuglói polgármester ráadásul korábban azt is megígérte, hogy nyilvánossá teszi a kampányköltéseit.

Zaránd Péter úgy fogalmazott, a zuglói polgármester ebben a kérdésben is titkolózik.