Hollik: A bevándorláspártiak nem tettek le a kvóta bevezetéséről

 

A brüsszeli „bevándorláspártiak” nem tettek le arról, hogy a menekültekkel összefüggő valamilyen elosztási mechanizmust újra az asztalra tegyenek – mondta Hollik István kormányszóvivő az M1 csütörtök esti műsorában.

Úgy tűnik, hogy még az új bizottság novemberi megalakulása előtt megpróbálnak „áterőltetni” egy javaslatot, így az új grémium kényszerpályára kerül, amelyben kevés a mozgástér.

Már csak emiatt sem szabad semmilyen kvótával kapcsolatos javaslatot elfogadni – mondta Hollik István hozzátéve: Magyarország az illegális bevándorlók kiszállításában szívesen részt vállal, de semmilyen elosztási mechanizmust nem támogat.

Várhelyi Olivér uniós biztosi jelöltségéről megjegyezte: őt nem tudják megtámadni Brüsszelben, mert Magyarországon vélhetően nincs még egy olyan ember, aki nála többet tudna az uniós intézményekről.

Hollik István beszélt a családvédelmi akcióterv kedvezményes autóvásárlás lehetőségéről is. Elmondása szerint joggal érte kritika a kormányt, hogy lassú a kifizetés, ezért úgy döntöttek, hogy felgyorsítják az elbírálást és 2 milliárd forinttal megemelik a támogatási keretet.