Kocsis Máté: Zugló gazdálkodása is bizonyítja Karácsony alkalmatlanságát

 

A Fidesz szerint Zugló gazdálkodása is Karácsony Gergely alkalmatlanságát bizonyítja. Kocsis Máté úgy fogalmazott, mindenki tudja, és képviselőtestületi anyagok is bizonyítják, hogy Zugló egy 2 milliárdos hitelkeretből „tengődik” egyik napról a másikra. A XIV. kerületi önkormányzat úgy reagált, nincs csőd és nem is lesz – hangzott el az M1 Híradójában.

Felidegesíti, ha szóba kerül Zugló költségvetése. Erről beszélt az Indexnek egy trágár kifejezést használva Karácsony Gergely.


Szerinte a Fővárosi Önkormányzatnak brutálisan nagy adóssága van, a XIV. kerületnek pedig nincs. A polgármester úgy fogalmazott, ennek ellenére mégis elhangzottak olyan állítások, hogy csődbe vitte Zuglót.

A Karácsony Gergely vezette kerület a tisztázatlan pénzügyi helyzete néhány hónapja került a figyelem középpontjába, miután Zugló jegyzője tavaly kijelentette, a XIV. kerület valójában

egy kétmilliárd forintos hitelből él.

Emellett a több százmillió forint veszteséget okozó parkolási rendszer is nagy port kavart Zuglóban. Februárban derült ki ugyanis, hogy a kerület korábban egy drága ajánlatot fogadott el a parkolóórák üzemeltetésére, emiatt pedig ráfizetéses volt a parkolásüzemeltetés.

A Fidesz szeptemberben – miután kikérték Zugló számlaegyenlegét – arra hívta fel a figyelmet, hogy a kerületnek alig maradt pénztartaléka.

A jegyző által hitelesített dokumentumból ugyanis az derült ki, hogy augusztus végétől szeptember közepéig 291-ről kevesebb mint 51 millió forintra csökkent a felhasználható összeg a kifizetések miatt.

Néhány nappal később már Zugló polgármestere arról beszélt, hogy milliárdos bevételük volt.

A kerület önkormányzata azt írta szerdai közleményében, Zugló köszöni, jól van, gazdálkodása átlátható és stabil, hitele nincs, kifizetetlen számlái nincsenek, a fizetőparkolás napi 1 millió forint nyereséggel működik. Hozzáteszik,

nincs csőd, nem is lesz.

Hónapokig titkolózott Zugló pénzügyeiről Karácsony Gergely és még a mai napig sem tisztázott minden adatot – erről beszélt a Fidesz frakcióvezetője szerdán.

Kocsis Máté szerint Karácsony Gergely a kerület adósságáról is valótlanságot állít, mert – ahogy fogalmazott – Zugló egy kétmilliárdos hitelkeretből tengődik.

Kocsis Máté úgy fogalmazott, a zuglói gazdálkodás is Karácsony Gergely városvezetői alkalmatlanságát bizonyítja.