Karácsony Gergely szerint ő csak viccelt, amikor az elásásáról beszélt a hangfelvételen

 

Csak viccelt, amikor azt állította, hogyha visszamegy Zuglóba, őt elássák. Ezt mondta Karácsony Gergely egy lapinterjúban arról a hangfelvételről, amin ő hallható. Azt most is megerősítette, hogy Zuglóban több vitája is volt az MSZP-vel. Az M1-en nyilatkozó politikai elemző azt mondta: bár a színpad közepén most nem Gyurcsány Ferenc áll, a háttérből ő mozgatja a szálakat. Próbál távol maradni az ellenzéki hangfelvételek körüli ügyektől, és igyekszik majd ebből hasznot húzni – közölte az M1 Híradója.

„Vicceltem” – ezt mondta Karácsony Gergely az Indexnek adott interjújában arról, hogy miért fogalmazott úgy egy csaknem két hete kiszivárgott hangfelvételen, hogy őt elásnák, ha visszamenne Zuglóba.

Az elmúlt napokban Karácsony Gergely már

többféle magyarázatot adott, a hangfelvétel körülményeire.

Kezdetben nem emlékezett. Személyes beszélgetésként is leírta az esetet, és azt is mondta, hogy a felvételen hallható illető a barátja. Majd azt is mondta, hogy egyetért párttársával Szabó Tímeával, hogy a Párbeszéd elnökségi ülésén készülhetett a felvétel.

Ezen a felvételen beszélt Karácsony Gergely arról is, hogy megfenyegették a családját – hangzott el az M1-en.

Várnai László megerősítette Karácsony kijelentéseit

Azokat a feltételezéseket, hogy Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselő fenyegette Karácsony Gergelyt, a CivilZugló Egyesület polgármesterjelöltje, Várnai László is megerősítette. Emiatt az MSZP-s politikus és Karácsony Gergely feljelentik Várnai Lászlót, mert szerintük hazugság, hogy ez történt volna.

Várnai László szerint azonban Karácsony Gergelynek inkább Tóth Csabát kellett volna feljelentenie, már többször is.

Az ominózus hangfelvételen Karácsony Gergely arról is beszél, hogy

a szocialisták, ha tehetnék szétlopnák Zuglót,

és az MSZP-vel való együttműködés is szóba kerül.

Karácsony Gergely az Indexnek adott interjújában is elismeri, hogy Zuglóban több vitája is volt az MSZP-vel. Azt mondta, a kerületben hat testületi döntést vétózott meg, amelyeket a szocialista frakció támogatott.

A háttérből Gyurcsány Ferenc mozgathatja a szálakat

Bár a színpad közepén most nem Gyurcsány Ferenc áll, a háttérből ő mozgatja a szálakat – erről beszélt az M1-en Farkas Örs politikai elemző.

Szerinte a DK elnöke próbál távol maradni az ellenzéki hangfelvételek körüli ügyektől, és igyekszik majd ebből hasznot húzni.

Farkas Örs szerint ezután pedig a DK elnöke végrehajthatja azt a tervét, hogy

fokozatosan maga alá gyűri az ellenzéki pártokat.