Bús szerint Tarlós adósság nélkül adta át Óbudát

 

Tarlós István 2006-ban adósság nélkül adta át a III. kerületet – közölte Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje szerdán.

A kerületvezető közleményében azt mondta, Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje egy szerdai interjúban valótlanságot állítva úgy fogalmazott, hogy „Tarlós gazdálkodásáról nem szólnak egy szót sem, pedig ő már Óbudát is brutális adóssággal adta át.” 

Ezzel szemben az igazság az, hogy Tarlós István 2006-ban adósság nélkül adta át a kerületet a részére – rögzítette Bús Balázs.

Óbuda-Békásmegyer polgármestere azt is írta, hogy Karácsony Gergely többi állításának igazságtartalmát „nem tiszte firtatni, de elgondolkodtató a fenti cáfolat tudatában, hogy hány tényt hamisít meg” a baloldali ellenzék jelöltje, és vezeti félre ezzel a választókat.

A kommüniké felidézi, Karácsony Gergely állítását Tarlós István úgy kommentálta: „közismert, hogy Óbudát gyakorlatilag adósság nélkül adtam át 2006-ban. Sajnálom Karácsonyt. A jelek szerint maradék ítélőképességét is elveszítette. Úgy tűnik, mégis igaza lehet Puzsér Róbertnek. Karácsony nagyjából annyiszor hazudik, ahányszor megszólal” – ismertette álláspontját a főpolgármester.

BKV: Karácsony a 3-as metróval kapcsolatban is valótlanságokat nyilatkozott

Karácsony Gergely szerdai nyilatkozata a 3-as metró kocsijaival kapcsolatban „felháborító valótlanságokat tartalmaz, mely nem csak tájékozatlanságról árulkodik, hanem félrevezető és megtévesztő is”közölte a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI-vel.

Bolla Tibor közleményében azt írta: a „teljességgel alaptalan” nyilatkozattal szemben az igazság az – ahogy azt az „M3 metróvonalát kiszolgáló metrókocsik korszerűsítéssel egybekötött felújítására és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállítása” című 2015-ös pályázatnak már csak a címe is tartalmazza –, hogy a tenderkiírás mindig is felújításról szólt.

A BKV a pályázatot nyilvános nemzetközi tender keretében, átlátható módon, a munkát határidőre befejezve, több száz munkavállalója szakszerű közreműködésével bonyolította le – hangsúlyozta Bolla Tibor.

Mindezek alapján a BKV munkavállalói számára „határozottan sértőek” a cikkben leírtak – fogalmazott a cég vezetője, hozzátéve: tekintettel arra, hogy az interjúban megjelent állítások „rágalmazó és becsületsértő” jellegűek, megfontolják a megfelelő jogi lépések megtételét.