A Mi Hazánk az egyetlen párt Fülöp Erik szerint, amelyik komolyan veszi a környezetvédelmet

 

A Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen párt, amelyik „a globalista baloldali maszlaggal szemben” komolyan veszi a környezetvédelmet, és úgy gondolja, az a hazaszeretettől elválaszthatatlan – mondta Fülöp Erik (független) országgyűlési képviselő, a Zöld Hazánk társelnöke egy szerda esti újbudai lakossági fórumon.

A Mi Hazánk Mozgalom környezet- és természetvédelmi kabinetjének társelnöke szerint a környezetvédelmet ugyan általában a baloldali pártokhoz szokták sorolni, nemzetközi szinten pedig különböző anarchista mozgalmak is megpróbálják kisajátítani, de e szervezetek működése mögött gyakran nem őszinte szándék, hanem a politikai haszonszerzés szándéka áll.

Sok esetben a baloldali, magukat zöldeknek nevező pártok nem igazi környezetvédelmi politikát képviselnek, hanem az a céljuk, hogy „egy zöld köntösbe bújtatva a jobboldali kormányokat kényszerbe hozzák, vagy megpróbálják megdönteni” – mondta.


Szerinte Greta Thunberget, a klímaváltozás veszélyeire figyelmeztető svéd diáklányt valójában kihasználják, manipulálják, ugyanakkor megpróbálják szélsőségesnek beállítani azokat, akik szerint a lány fellépése mögött valójában politikai marketing áll.

Fülöp Erik több környezetvédelmi akciójukat is ismertette, ezek között említette, sikerült elérniük, amit a hatóságoknak nem, hogy az egyik Pest megyei település utcájáról eltakarítsanak egy rákkeltő azbesztpala-lerakatot.

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, a lakossági fórum házigazdája is azt hangoztatta, hogy a környezetvédelem, a természetvédelem nem egy balliberális privilégium, hanem a hazaszeretettel szorosan összefüggő terület. A mozgalom megjelenésének zöld színére utalva arról beszélt, hogy miután az LMP az EP-választáson „bedőlt”, a Mi Hazánkra fokozott felelősség hárul ezen a területen.

Csereklye-Klapwijk Krisztina, a Mi Hazánk váci polgármesterjelöltje, a Zöld Hazánk társelnöke elmondta, a Pest megyei város tíz választókerületében indulnak és kompenzációs listát is állítottak.

A környezettudományok doktora szerint meglepő, hogy jelölti indulása után egyszerre minden vetélytársa „zöld” politikus lett; hirtelen fákat, virágokat akarnak ültetni, de szerinte ezen ötletek többsége szakmailag nem állja meg a helyét.

„Ne legyen már mindenkiből Mekk mester” – fogalmazott, hozzátéve: hulladékudvarra valóban szüksége lenne a városnak, azt ő is támogatná, ahogy az újrainduló polgármester is, akinek azonban 9 éve volt erre, mégsem tette meg.

A környezetpolitikus azt mondta, bízik abban, hogy a Mi Hazánk jelentős agrárium-, zöldpolitikát képviselő párt lehet, és ezen a területen komolyabb szerepük lehet majd a parlamenti pártok között.

Programjának fontosabb pontjai közül egyebek mellett az erdőtelepítések támogatását, a műanyag zacskók kereskedelmi forgalmú beszüntetését, a környezetszennyező gyárak fokozott ellenőrzését és a tömegközlekedés bővítését emelte ki.