Tarlós: Soha nem látott ütemben fejlődik Budapest

 

Budapest soha nem látott ütemben fejlődik, a magyar gazdaság motorja a főváros gazdaságstratégiájának elfogadása óta – mondta Tarlós István főpolgármester kedden a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 74. ünnepi küldöttgyűlésén, éves díjátadó rendezvényén, Budapesten.

A főpolgármester kiemelte, hogy a 2015-ben fogadták el a főváros  gazdaságélénkítő és munkahelyteremtési stratégiáját, amelyben célként fogalmazódott meg az, hogy Budapest 2030-ra Közép-Európa vezető gazdasági térsége legyen.

Tarlós István szerint az általános gazdasági fellendülés aligha tagadható a stratégia elfogadása óta eltelt időszakban, ezt adatokkal is alátámasztotta: 2010-ben sem Magyarországon, sem Budapesten nem volt GDP-növekedés (bruttó hazai termék), míg 2019 második negyedévében a magyar növekedés Európában az egyik legmagasabb, 5,1 százalék, és Budapesten termelik meg a magyar GDP mintegy 37 százalékát.


Hozzátette: 2010 júniusában a statisztikai adatok szerint 713 ezer budapesti lakos dolgozott, idén júniusban pedig 127 ezerrel több, 840 ezer.