Kilépett a Jobbik négy képviselőjelöltje az ellenzéki összefogásból Győrben

 

Kilépett a Jobbik négy egyéni választókerületi képviselőjelöltje az ellenzéki összefogásból Győrben – közölte a párt győri alapszervezetének elnöke a Facebookon kedd reggel.

Fodor Roland, a Jobbik győri alapszervezetének elnöke (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Fodor Roland bejegyzése szerint „az ellenzéki moslékszövetség elveszítette a képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is”. Hozzátette, hogy kilépésük hónapok óta tervezett volt, „nincs köze a DK országos pártközpontja által megrendelt, a fideszes polgármestert ocsmány módon lejárató anyagokhoz”.

Az összefogáshoz azért csatlakoztak – írja –, mert így terveik szerint a „nemzetellenes baloldali pártok” nem tudnak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben; ehhez pedig szükséges volt pár hónapig belemenniük „– minden jóérzésű polgár döbbenetére – ebbe a proletár rémálomba”.

Hozzátette, hogy „értelmes magyar ember nem támogathatja a gyurcsányista erők megerősödését sem Győrben, sem országosan”.

A Jobbik győri alapszervezete úgy véli, hogy a magánéleti botrányba keveredett Borkai Zsolt polgármestert leváltani a „teljesen alkalmatlan Glázer Tímeára és a gyomorforgató módon kampányoló bandájára, semmit sem javítana a város helyzetén”.

Fodor Roland elnézést kért mindazoktól, akik az elmúlt időszakban azt hitték, hogy képesek lennének egy „teljesen alkalmatlan DK-s polgármesterjelölt mögé beállni”.

A Jobbik győri alapszervezete csak olyan elnökséget tud támogatni a párt novemberi országos tisztújításán, amely „kommunisták nélkül, a jobboldalon kívánja leváltani a korrupt Fideszt” – áll még a bejegyzésben.

A győri ellenzéki összefogást a Jobbik mellett a DK, az MSZP, az LMP és a Momentum alkotta.