Korrupciómentes településeket ígér a Mi Hazánk

 

Korrupciómentes övezetekké változtatják a településeket – megválasztásuk esetén - a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterei – ígérte hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón a párt elnöke.

Toroczkai László hangsúlyozta, hogy erre garanciát jelent a programjuk, hiszen a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely eltörölné az országgyűlési képviselők mentelmi jogát, illetve duplájára emelné a „politikusbűnözők” esetében a büntetési tételt.

Budapest, 2019. október 7.
Kubinyi Tamás, a Mi Hazánk Mozgalom, a Magyar Igazság és Élet Pártja és a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt közös újbudai polgármesterjelöltje (b) és Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke Korrupciómentes övezet – hadat üzen a politikusbűnözésnek a Mi Hazánk címmel tartott sajtótájékoztatójukon a fővárosi Móricz Zsigmond körtéren 2019. október 7-én.
MTI/Mónus Márton

Ugyanakkor kötelezővé tennék minden olyan szerződés nyilvánosságát, amelynek teljesítése közpénz felhasználásával történik, illetve vagyonosodási vizsgálatnak vetnék alá a politikusokat, illetve az állami és önkormányzati cégek vezetőit – tette hozzá a pártelnök.

Kubinyi Tamás, a Mi Hazánk, a MIÉP és az FKGP közös újbudai polgármesterjelöltje azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy olyan programot kínál, amelynek nyomán öt év alatt 50 évnyi lemaradást hozna be a XI. kerület és „Kalinyingrád szintjéről európai fejlettségű településsé válna”. Erre önmagában elég volna a korrupció eltörlése – vélekedett.

Szerinte mind a jobb-, mind a baloldalon posztkommunisták, hajdani MSZMP-sek irányítják a várost még ma is. Továbbá most az a veszély fenyeget, hogy szélsőbaloldali, terrorista hátterű erők veszik át a hatalmat – fűzte hozzá, hangsúlyozva: végre „becsületes magyar emberekre” kell bízni a városvezetést – mondta a jelölt.