Újabb részleteket hoztak nyilvánosságra a kispesti MSZP korrupciós botrányáról

 

Újabb részleteketet hozott nyilvánosságra a Hír TV a kispesti MSZP-s hangfelvételből. Ezen – a csatorna szerint – Lackner Csaba önkormányzati képviselő arról beszél, hogy egy üzlet után mennyi pénzt osztottak vissza a kerületi vagyonkezelő vezetőjének és Gajda Péter szocialista polgármesternek. Ezúttal is milliós tételekről esik szó – közölte az M1 Híradója.

Ellopott tőle 12 millió forintot – ez is hallható azon a Hír TV birtokába jutott felvételen, amelyen Lackner Csaba kispesti szocialista képviselő azt ecseteli, hogy egy üzlet után mennyit osztottak vissza a szocialista Gajda Péter polgármester által irányított kerület vezetőinek.

„Odamentem a Gajdához, és megmondtam neki, hogy te figyelj, mondom, az embered egy kicsit szemtelen, és nem tudom, hogy neki miért kéne adnom. Erre az volt a Péternek a válasza, hogy tudod, hogy milyen a Krinyó, szemtelen. Én sose voltam olyan éhes, mint ő, döntsd el te, hogy adsz neki vagy nem adsz neki” – fogalmazott.

Lackner Csaba egy olyan esetről is beszélt, amikor nemcsak a Krinyó, illetve Krisztián neveken emlegetett férfinak, hanem

vélhetően a polgármesternek is kellett pénzt visszaosztania.

„Odamentem utána a főnökhöz. Mondom, főnök, hogy van az, hogy mondom, a Krinyónak mondom 12-t kell adni, neked meg 3-at. Mondom, ez hogy van? Utána behívta magához, volt utána egy kis perpatvar, meg csetepaté, meg hangzavar, de úgy jött ki, hogy azt mondta, hogy hát tudod jól, milyen a Krisztián. Lehet, hogy egyszer utoléri a vég, merthogy ő éhes” – mondta.

A hangfelvételen beszélgetők szerint – mohósága miatt – „Mr. 40 százalék” volt a gúnyneve a Krinyó, illetve Krisztián néven emlegetett férfinak. A Hír TV szerint Kránitz Krisztiánról lehet szó, aki a kerületi vagyonkezelő vezetője. Ő is szocialista önkormányzati képviselő, de idén már nem jelöltette magát. Kereste őt is az M1 Híradója, de az adásukig nem reagált a felvételen elhangzottakra.

A kispesti szocialista képviselőről először pénteken hoztak nyilvánosságra egy felvételt. A Hír TV szerint a képeken Lackner Csaba fehér por adagolása közben beszél korrupciós ügyletekről. Azt is mondja társainak, hogy

„csak az a kerületi politikus képtelen megszerezni évi 100 millió forintot, aki hülye”.

„Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogyha te évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy. És az is igaz, hogy aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza” – fogalmazott.

A szocialista képviselőjelölt Kispest 7-es számú választókerületében indul a választáson Karácsony Gergely közös ellenzéki csapatában. Karácsony szombaton azt mondta, szerinte ez az ügy nem befolyásolja a kampányukat. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt azt is mondta, nem ismeri a felvételen szereplő férfit.

Karácsony Budapest egyik legjobb polgármesterének nevezte Gajda Pétert, akinek szerinte nincs oka az ügy miatt visszalépni. A Kispestet 13 éve irányító polgármester az ATV-nek azzal védekezett, hogy nem ismerte fel kollégáját a videón.

A felvételen szereplő kispesti szocialista képviselő ugyanakkor magára ismert, és közösségi oldalán kezdett magyarázkodásba.

Lackner Csaba azt nem cáfolta, hogy az ő kezében volt a fehér por.

Azt írta, hogy szerinte manipuláltak a felvételek, és a szájába adtak olyan állításokat, amelyeket sohasem mondott. Majd leírta azt is, hogy a korrupció minden formáját elítéli.

Vasárnapra azonban törölte a bejegyzést az internetről.