A Fidesz szerint Horváth Csaba azt folytatná Zuglóban, amit Karácsony elkezdett

 

A szocialista Horváth Csaba azt folytatná Zuglóban, amit Karácsony Gergely elkezdett, megtartaná a botrányos parkolási rendszert is – így látja a Fidesz. A párt aktivistái szombaton parkolóórának öltözve kampányoltak, a jelmezekre is azt írták, hogy napi egymillió forintba kerül Karácsony Gergely alkalmatlansága. A zuglói polgármester azt mondta korábban, hogy jelentős eredményeket ért el a kerületben, és nem igaz, hogy veszteséges a parkolási rendszer – közölte az M1 Híradója.

A zuglói kampány egyik központi helyszíne a Bosnyák téren van. Itt hétről-hétre egymástól alig néhány méterre sorakoznak fel a jelölő-szervezetek képviselői. A járókelők szinte kikerülni sem tudják a kampánysátrakat és a standokat.


Szombaton parkolóórának öltözött aktivisták vonultak fel a Bosnyák téren. A zuglói parkolási botrányra hívták fel a figyelmet a kerületi Fidesz és a Fidelitas közös akciójában. A jelmezekre azt írták: Karácsony Gergely alkalmatlansága napi egymillió forintba kerül,

a számlát Ön fizeti.

Februárban derült ki, hogy a parkolási rendszer Zuglóban többszázmilliós hiányt termelt, mert a kerület egy drága ajánlatot fogadott el a parkolóórák üzemeltetésére. Karácsony Gergely a kezdetektől a közgyűlés pártjaira hárította a felelősséget – közölte az M1.

A veszteséget okozó parkolási szerződéseket nem bontották fel, végül azok nyáron lejártak. A polgármester szerint, amióta a kerület a saját kezébe vette a parkolásüzemeltetést, minden rendben van.

A Fidesz zuglói polgármesterjelöltje ugyanakkor azt mondta, a kerületi parkolási rendszer elhibázott, és

károkat okoz Zuglónak.

Rozgonyi Zoltán úgy fogalmazott, Horváth Csaba, az ellenzék polgármesterjelöltje is ezt a rendszert akarja továbbvinni. Szerinte Zuglóban rendre, békés fejlődésre és egy alkalmas városvezetőre van szükség.