Újabb, titokban rögzített felvétel került nyilvánosságra

 

Újabb, titokban rögzített felvétel került nyilvánosságra. A Hír TV szerint egy XIX. kerületi, baloldali képviselő látható a videón. Szó van fehér porról és például arról is, hogy a kerületi politikában hogyan lehet több száz milliós összegeket keresni, és kivel kell szerződést kötni. A XIX. kerületet ciklusok óta az MSZP-s Gajda Péter irányítja. A videón – a Hír TV szerint – Lackner Csaba látható, aki jövő héten a Momentum, a DK, az MSZP és a Párbeszéd jelöltjeként indul a kerületben. Gajda Péter mocskolódásnak tartja a történetet – közölte az M1 Híradója.

A Hír TV hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amelyen Lackner Csaba kispesti MSZP-s képviselő látható, kezében egy zacskó fehér porral. A szocialista politikus először egy ventillátor elé teszi a zacskót, hogy kiszárítsa annak tartalmát, azután – a Hír TV szerint – egy tányéron kezdi kiporciózni egy bankkártya segítségével.

A Hír TV birtokába többórányi, idén nyáron készült felvétel került. Ezeken Lackner Csaba kispesti szocialista képviselőjelölt arról beszél társainak, hogy csak az

a kerületi politikus képtelen megszerezni évi 100 millió forintot, aki hülye”.

Lackner Csaba a kerület 7-es számú választókerületében indul az ellenzéki összefogás jelöltjeként a DK, a Momentum és a Párbeszéd támogatásával, a szocialista polgármester – Gajda Péter csapatában. A felvételen Lackner Csaba arról is beszél, hogy Gajda Péter kerületében hogyan működnek a gazdasági ügyek.

„Tavaly felvettünk 1,2 milliárd forintnyi hitelt, de úgy vettük fel az 1, 2 milliárd forintos hitelt, hogy nekünk 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékunk. Ez mind a Krinyón keresztül ment, amit senki nem sajnált tőle” – így fogalmazott Lackner Csaba a felvételen.

A felvételen emlegetett Krinyó, valójában Kránitz Krisztián, a kerület vagyonkezelőjének a vezetője. Ő is szocialista képviselő, bár idén már nem indították. A Hír TV szerint a hanganyagban Lackner Csaba többször utal arra, hogy

Kránitz Krisztiánnak több száz millió forintos eltitkolt vagyona van.

Lackner saját vagyoni helyzetéről is beszél a felvételeken, arra utal, hogy több mint négyszer annyi pénzt keres havonta, mint amennyi a bevallott jövedelme.

A beszélgetés végén egy ismeretlen férfi is megszólal, aki azt mondja: „ezt csinálta a Péter k…a okosan.” A férfi a Hír TV szerint Gajda Péter szocialista polgármesterre utal. Lackner Csaba kispesti képviselőjelöltként, Gajda Péter pedig ugyanannak a kerületnek a polgármesterjelöltjeként indul az önkormányzati választáson, Karácsony Gergely közös ellenzéki csapatában.

Gajda Péter mocskolódásnak tartja a megjelenteket.

Mindez abból a videóból derült ki, amely a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után alig két órával jelent meg Karácsony Gergely oldalán. A főpolgármester-jelölt ugyanis éppen Kispesten kampányolt.