Jobbik: Az ellenzéki összefogás hozhat fejlődést Soroksáron

 

Az ellenzéki összefogás jelöltjeire kell voksolniuk az októberi önkormányzati választáson azoknak, akik fejlődést szeretnének Soroksáron – hangoztatta Bereczki Miklós, a kerület közös ellenzéki polgármesterjelöltje pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

A jobbikos politikus hozzátette, a kormánypártokra leadott szavazatok ezzel szemben annak a 25 éves folyamatnak a támogatását jelentik, amelynek eredményeként Soroksár mára „szemétlerakóvá vált”.

Bereczki Miklós úgy fogalmazott, a városrészben nagyon nem mennek jól a dolgok, „egy szabolcsi zsákfaluhoz hasonlító viszonyok vannak”. Példaként említette, hogy „mozgó kocsiból árulják a hentesárut a főtéren”, ahol még csak nyilvános illemhely sem található.

A jelölt aláhúzta, az ellenzéki pártok példátlan történelmi tettet hajtottak végre azzal, hogy összefogtak az önkormányzati választásokra és félretették azokat a világnézeti különbségeket, amelyek korábban elválasztották őket. Szerinte a kormánypárt ezzel szemben sok esetben, így Soroksáron is „függetlenként jelölt álcivilek” mögé áll be.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő hangsúlyozta, az önkormányzati választásnak – az ország más pontjaihoz és egészéhez hasonlóan – Soroksáron is nagy a tétje, ezért arra kérte a baloldali szavazókat, hogy támogassák az ellenzék közös jelöltjét.

A szocialista politikus szólt arról is, hogy egy napközben megjelent tanulmány alapján a magyar gyermekek 50 százaléka nő fel szegénységben. Ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hazudik, amikor azt állítja, hogy neki Magyarország és a magyar gyermekek az elsők – tette hozzá.

Bangóné Borbély Ildikót megkérdezték arról, hogy Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt visszalépésre szólította fel Karácsony Gergelyt. A képviselő válaszában arra emlékeztetett, hogy Puzsér Róbert nem vett részt az ellenzéki előválasztáson, ezért arra hívta fel, hogy működjön együtt „a demokratikus ellenzéki oldallal” és lépjen vissza Karácsony Gergely közös főpolgármester-jelölt javára.

A politikusokat kérdezték arról a pénteken nyilvánosságra került 2015-ös jobbikos levelezésről is, amelyben Mirkóczki Ádám képviselő vitatta az auschwitzi haláltábor áldozatainak számát. Bereczki Miklós ezzel kapcsolatban kijelentette, a holokauszt nemzet tragédiája, ilyen esemény pedig nem történhet meg még egyszer.

Szerinte az összefogás pártjai mind ezen a véleményen vannak, köztük a Jobbik és Mirkóczki Ádám is.