Egyre több vizsgálatot indítanak a kiszivárgott Karácsony-hangfelvétel miatt

 

Kényszerítés gyanúja miatt nyomozást indított az ügyészség az esetleges zuglói zsarolások és fenyegetések ügyében. Karácsony Gergely a kiszivárgott hangfelvételen beszélt szocialista lopásokról, zsarolásról, családja elleni fenyegetésről, majd másnap az egyik zuglói független polgármesterjelölt azt írta, hogy korábban már neki is panaszkodott hasonló ügyek miatt Karácsony Gergely. A zuglói polgármester később tagadta, hogy valóban ennyire elmérgesedett volna a viszonya a szocialistákkal. Az ügyészség egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz – közölte az M1 Híradója.

Huszonöt éves ismeretségünk alatt Karácsony Gergelytől még nem nagyon hallottam olyat, ami nem volt hazugság” – állította Puzsér Róbert a PestiSrácok internetes portál vendégeként.

A független főpolgármester-jelölt később finomított kijelentésén.

Puzsér Róbert azt is kijelentette, Karácsony Gergelynek vissza kellene lépnie a javára. Később közleményben is jelezte, az elmúlt napokban egy utolsó kísérletet tett arra, hogy megpróbálja meggyőzni a Karácsony mögött álló pártokat arról, hogy nincs értelme kitartaniuk egy olyan jelölt mellett, aki

végleg elhasználódott a hazugságaiban, és akinek nincs programja csak hazugságai és botrányai.

Puzsér Róbertet kérdezték arról a hangfelvételről is, amely nemrég került nyilvánosságra Karácsony Gergelyről. A felvételen Karácsony Gergely például arról beszél, hogy elásnák, ha visszamenne a jelenleg általa vezetett kerületbe. És arról is, hogy a zuglói MSZP elnöke megfenyegette a családjával.

Karácsony szerint csak olyan dolgok hallhatók a felvételen, amelyeket korábban már nyilvánosságra hozott, azt viszont tagadta, hogy Tóth Csaba fenyegette volna meg.

Várnai László, Zugló független polgármesterjelöltje, a képviselő-testület tagja azonban azt állítja, Karácsony Gergely neki is többször mondta, hogy az MSZP-s Tóth Csaba megfenyegette, és úgy tudja, hogy a zuglói polgármester kifejezetten tartott Tóth Csabától, ezért engedett át minden, általa is jól ismert korrupciós ügyet, és hallgatott róluk mint a sír.

Várnai László nyilatkozata miatt nyomozás indult. A Központi Nyomozó Ügyészség helyettes szóvivője az M1 Híradójának megerősítette, hogy a feljelentést egy országgyűlési képviselő ellen tették,

a nyomozást pedig csütörtök reggel el is indították kényszerítés gyanúja miatt.

Karácsony Gergely a hangfelvételen egyébként beszél a XIV. kerületi szocialistákról is, akikről azt állítja, hogyha tehetnék szétlopnák Zuglót.

A Kossuth Rádiónak Farkas Örs politológus arról beszélt, Karácsony Gergely és a baloldal hiába próbálja elbagatellizálni a felvételen hallható kijelentéseket, a főpolgármester-jelölt is tisztában van azzal, hogy milyen visszaélések történtek Zuglóban.

Szerinte Karácsony egész egyszerűen szeretné túlélni a választásig tartó időszakot, utána – mint fogalmazott –

„a vízözön jön Zuglóra és az ellenzék politikai szövetségére is”.