LMP: Zöld bástyák kellenek a nagyvárosokba

 

A klímaváltozást tartja a 21. század legnagyobb problémájának az LMP országgyűlési képviselője, Ungár Péter, aki szerint ezért az önkormányzati választásokon is „zöld bástyákat” kell létrehozni a nagyvárosokban annak érdekében, hogy Magyarország zöld legyen.

A politikus hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján klímaszkeptikusnak ítélte a kormányt és kijelentette: polgármester-jelöltként is olyan emberek indulnak a Fidesz színeiben, akik tagadják a klímaváltozás tényét és nem akarnak tenni ellene.

Ezért az október 13-i választás tétjének nevezte, hogy olyan emberek kerülnek-e a települések élére, akik az önkormányzati eszközökkel tenni kívánnak a felmelegedés ellen például a zöldterületek növelésével, a tömegközlekedés fejlesztésével vagy a bicikliutakra szánt források növelésével.

A politikus kérdést kapott arról a kiszivárgott hangfelvételről, amelyen Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt szocialista politikusokat bírál. Ungár Péter azt felelte: szerencsétlennek tartja Karácsony Gergely szavait, de bízik abban, hogy az MSZP-ről megfogalmazott állítások nem igazak.

Egy másik kérdésére közölte: az LMP időpont-egyeztetési problémák miatt nem ment több ellenzéki politikussal az MTVA épületéhez hétfőn reggel, ugyanakkor a párt is úgy ítéli meg, hogy az MTVA-nak kötelessége lenne megrendezni egy főpolgármester-jelölti vitát, és a vita lehetőségét biztosítani a megyei jogú városok polgármester-jelöltjeinek is.

A címlapfotó illusztráció.