Béremelést kér a pedagógusok számára a DK

 

A DK alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) joggal háborodott fel azon, hogy a pedagógusok 38 százalékkal kevesebbet keresnek, mint más diplomások.

Niedermüller Péter hozzátette, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felmérése szerint az oktatásban 4534 üres álláshely van.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, az önkormányzatoknak is lehetőségük van arra, hogy támogassák a minőségi oktatást és a pedagógusokat. VII. kerületi polgármesterjelöltként bejelentette, hogy amennyiben nyer az októberi helyhatósági választáson, akkor Erzsébetvárosban felújíttatják a leromlott állapotú, kihasználatlan önkormányzati lakásokat, és azokat fiatal pedagógusoknak kínálják fel.

Más témában kérdezték Niedermüller Pétert azokról a közvélemény-kutatásokról, amelyek szerint Tarlós István főpolgármester növelte előnyét Karácsony Gergellyel szemben. Mint mondta, rengeteg felmérés jelenik meg, és az egyik ezt mutatja, a másik azt. Hozzátette, személyes tapasztalatai alapján a VII. kerületben Tarlós Istvánnak semmilyen támogatottsága nincs.