Puzsér Róbert aktivistái felrajzolták tervezett sétálózónájuk határait Budapesten

 

Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt ötven aktivistája szombat reggelre kréta spray-vel felfestette a független jelölt programjában szereplő budapesti sétálózóna határait az érintett kereszteződésekben – közölte a jelölt kampányfőnöke szombaton az MTI-vel.

Zaránd Péter a közleményében kifejtette, Puzsér Róbert Sétáló Budapest programjának legmeghatározóbb célja az egybefüggő sétálózóna kialakítása.

„Létrehozásának oka egy új szemléletmód, amiből következik a jobb tömegközlekedés és kerékpáros lehetőségek biztosítása; majd azokon túl, az egész városra nézve pedig a fenntarthatóság, a humanizmus és az emberközpontúság” – írta.

„Újratervezzük Budapestet autóról emberre” – fogalmazott a kampányfőnök, hozzátéve, hogy a programot hetven szakértő dolgozta ki Puzsér Róbert víziója alapján.

A központi sétálózóna kiterjedése Pesten a Nagykörút és a Duna által határolt terület, Budán a Műegyetem környéke, azaz a belső Bartók Béla út, a Karinthy Frigyes út és a Duna háromszöge, továbbá a Gellérthegy, a Vár, a várlejtők, a környező parkok és a Víziváros.

Zaránd Péter kitért arra, hogy a belvárosban továbbra is lehetséges marad az áruszállítás, a sürgősségi forgalom, a taxik korlátozott hozzáférése, valamint a meglévő nagy garázsok megközelítése. Természetesen a tömegközlekedés is megmarad, illetve autóval átjárhatóak maradnak a legnagyobb főútvonalak is – tette hozzá.

Puzsér Róbert kampányfőnöke megjegyezte továbbá, a Lánchidat lezárnák az autók elől, annak útpályáját a buszok és a kerékpárok használhatnák, míg járdái „konfliktusmentes gyalogosútvonallá” válhatnak.