A Fidesz kikérte Zugló számlaegyenlegét

 

Karácsony Gergely alkalmatlansága csődbe vitte Zuglót, ha pedig valaki kerületi polgármesternek ennyire alkalmatlan és megbízhatatlan, az főpolgármesternek is az lenne – mondta Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője szombaton Budapesten.

Cikkünk frissült.

A kormánypárti politikus kifejtette, már értik Karácsony Gergely korábbi kirohanását, aki – egy hangfelvétel szerint – még az országgyűlési kampányban vallott arról, mekkora politikai stressz Zugló polgármesterének lenni, és fogalma sem volt arról, hogyan lesz Zuglónak költségvetése.

Maga is érezte, hogy nem képes ellátni a feladatot” – mondta Zsigmond Barna Pál.

Karácsony Gergely jegyzője is alátámasztotta, hogy nagy a baj, amikor elmondta, az a csoda, hogy a költségvetés még egyáltalán működik.

Zsigmond Barna Pál szerint Karácsony Gergely alkalmatlanságát mutatja, hogy semmilyen érdemi kerületi eredményről nem tud beszámolni. Egy példát felhozva úgy fogalmazott, hogy Karácsony öt év polgármesterség után azzal kampányol, hogy elmegy a kerületében álló üres, gazos telekre, és arról beszél, hogy állítólag, valamikor, lehet, hogy majd állni fog ott egy épület, amikor ő már sehol sem lesz.

A kormánypárti politikus közölte, kikérték az önkormányzat számlaegyenlegét és bebizonyosodott, Karácsony alkalmatlansága csődbe vitte Zuglót, azon ugyanis mindössze 50 millió forint van. „Valóban egy alföldi középvárosban különb a helyzet, de talán még a falvakban is” – tette hozzá Zsigmond Barna Pál.

Hangsúlyozta, ez már a bérekre sem elég, és még csak szeptember van, ezért Zugló kénytelen hitelekből élni, Karácsony pedig mélyen hallgat.

Reagált az önkormányzat

A zuglói önkormányzat ledolgozta az adósságát 2014 óta, és több fejlesztést is elindított – közölte a XIV. kerületi önkormányzat szombaton az MTI-vel, a Fidesz budapesti szóvivőjének kijelentésére reagálva.

Az önkormányzat a közleményében azt írta: Zsigmond Barna Pálnak több párttársával is egyeztetnie kellett volna. Az egyik Papcsák Ferenc, akinek zuglói polgármestersége végén a kerület több száz milliós hitelkeretből élt. 2014. október 9-én az önkormányzat főszámlájának záró egyenlege mínusz 633 352 847 forint volt. Ezzel szemben Zugló bankszámláján jelenleg csaknem plusz 2 milliárd forintos összeg szerepel nulla forint hitel mellett.

Az adóbevételek beérkezése mellett a napi egymillió forintos parkolási nyereség is jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a zuglói önkormányzat folyószámla-egyenlege szeptember közepén pozitív értéket mutat – közölte az önkormányzat.