Berki szerint Karácsony csak a pénz miatt nem mondott le Zugló vezetéséről

 

A Fidelitas szerint Karácsony Gergely még kerületi polgármesternek is alkalmatlan. Azt mondják, már száz napja megoldhatta volna, hogy ingyenes legyen a parkolás a zuglóiaknak. A Fidelitas budapesti elnöke szerint a zuglói költségvetéssel is gondok vannak, bérlakások nem épülnek a kerületben és a Pillangó park felújítása is kudarc. Karácsony Gergely nemrég azt mondta, komoly eredményeket ért el a kerületben – közölte az M1 Híradója.

Cikkünk frissült. 

Berki Krisztián szerint Karácsony Gergelynek már akkor le kellett volna mondania polgármesteri címéről, amikor elvállalta, hogy ő lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A független főpolgármester-jelölt úgy látja, Karácsony Gergely a tavalyi országgyűlési kampány óta semmit nem tett Zuglóért, és eddig kizárólag a pénz miatt nem mondott le a kerületről.


A leginkább médiaszerepléseiről ismert Berki Krisztián néhány napja Zuglóban készített felvételeket, amelyeken másfél méter magas parlagfüvet és utcára dobált lomokat vett videóra, de hajléktalan tanyák is látszódtak a képeken. Az ott élők szerint Karácsony Gergely polgármesterként semmit nem tett azért, hogy az ehhez hasonló telepeket felszámolják a kerületben.

Egyik kampányvideójában ugyanakkor épp a hajléktalankérdés megoldását ígérte a budapestieknek Karácsony. A Berki Krisztián videójában szereplő helyiek szerint viszont Zuglóban, ahol lehetősége is lett volna rá, ezt még csak meg sem próbálta rendezni a főpolgármester-jelölt.

A zuglóiak szerint Karácsony Gergely a kerületben

semmit sem tartott be korábbi ígéreteiből.

Az egyik katasztrofális állapotban lévő XIV. kerületi bérház lakói arra panaszkodtak, hogy a polgármester 2015-ben ígéretet tett az életveszélyes épület lebontására, de azóta sem történt semmi az ügyben.

Berki szerint Karácsony kizárólag

a pénz miatt nem mondott le Zuglóról,

ráadásul a baloldal főpolgármester-jelöltje is csak alig néhány hónappal azután lett, hogy hatalmasat bukott miniszterelnök-jelöltként.

Karácsony egyébként az utóbbi időben rendszeresen kerülte azokat a kérdéseket, amelyek az általa vezetett kerületről szóltak. Legutóbb időhiányra hivatkozva hárította el a Zuglóval kapcsolatos kérdéseket.

Eközben Karácsony Gergely sorra járja a fővárosi kerületeket. Múlthéten például Óbudán kampányolt. A kerület jelenlegi polgármestere szerint Karácsony Gergely úgy beszélt a kerületről, hogy utána sem nézett a valós adatoknak, és úgy kritizálja a III. kerület eredményeit, hogy közben részt sem vett azokon a fővárosi közgyűléseken, amelyeken döntöttek a kerület jövőjéről.

A Fidelitas közben

a zuglói parkolás miatt bírálta Karácsonyt.

Borbély Ádám budapesti elnök pénteken azt mondta, az ellenzék főpolgármester-jelöltje több mint három hónapja nem képes végrehajtani a zuglóiak ingyenes kerületi parkolásáról szóló határozatot. A Fidelitas parkoló órának öltözött aktivistákkal is emlékeztette Karácsony Gergelyt az általa tett ígértekre.