A magyarok kétharmada támogatja a kormány humanitárius politikáját

 

A magyarok kétharmada támogatja a kormány humanitárius politikáját a Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint, tehát újra kiderült, hogy a magyar nép nagylelkű, és együttérez a távolban élő keresztényekkel – mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára pénteken az M1-en.

Hangsúlyozta: Magyarország volt az első olyan állam, amely kormányzati szinten foglalkozott az üldözött keresztények megsegítésével, és felismerte azt, hogy jelenleg a világon a kereszténység a legüldözöttebb vallás. Ez letagadott valóság volt a nyugati világban és a nemzetközi szervezetek előtt is – jegyezte meg.

Mivel egyértelművé vált, hogy a liberális politikusoknak az üldözött keresztények élete nem számít annyit, mint bárki másé, a magyar kormány nagyon fontos diplomáciai munkájának tartja, hogy más országok is kövessék a példáját – emelte ki Azbej Tristan.


Elmondta: eddig az Egyesült Államok csatlakozott a kezdeményezéshez és indította el – Magyarországgal együttműködésben – az üldözött keresztényeket segítő programját.

Magyar „ihletettségre” hozott határozatot a szlovák törvényhozás az üldözött keresztényeket ért atrocitások elismeréséről, illetve arról, hogy a kormány indítson programot az üldözött keresztények megsegítésére – fűzte hozzá Azbej Tristan.

A műsorban elhangzott: a Nézőpont Intézet felmérése során a megkérdezettek 65 százaléka válaszolta azt, hogy a keresztényüldözés probléma, többségük pedig egyetért azzal is, hogy Magyarország jelentős összegekkel támogassa azokat az embereket, akiket a vallásuk miatt üldöznek a világban.