Csak szűk körben tartott sajtótájékoztatót Karácsony Gergely

 

Úgy tűnik, Karácsony Gergely kampánytaktikát váltott. Szerdán szinte a teljes hazai sajtó szeme láttára szakadt félbe a baloldali főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatója, amikor egy bohócplakátos teherautó hangszóróiból megszólalt a cirkuszokból jól ismert zene. Csütörtökön Karácsony Gergely már szűk körű tájékoztatót tartott, ezúttal bohócplakát és zene nélkül – közölte az M1 Híradója.

Az újságírók gyűrűjében, szótlanul hallgatta szerdán a bohócmutatványok alatt is használt dallamokat Karácsony Gergely. A zuglói polgármester sajtótájékoztatója közben azért némult el egy időre, mert az esemény helyszínére a kezdés után nem sokkal egy „Budapest nem cirkusz, ne bízzuk rájuk a várost” feliratú autó gurult be.

Karácsony Gergely reakcióját a körülötte álló operatőrök, fotósok és újságírók is végignézték, akiknek a zuglói polgármester – miután újra szóhoz jutott – végül nem adott lehetőséget arra, hogy más témában kérdezzenek, mert mint mondta:

az akció miatt megcsúszott.

Csütörtöki sajtótájékoztatójára már a szokásoktól eltérően meghívó sem érkezett. Annak ellenére, hogy a főpolgármester-jelölt szerepléseiről eddig szinte minden alkalommal tájékoztatták a szerkesztőségeket.

Az esemény a távirati iroda ajánlatai között sem szerepelt és az újságíróknak szóló hivatalos programlistában sem lehetett megtalálni. Saját közösségi oldalára viszont feltöltött egy videót az akcióról. Ezen az látszik, hogy az átlagosnál jóval kevesebb újságíró lehetett jelen: a felvételen Karácsony Gergely mindössze az RTL Klub riporteréhez és egy másik, szivacs nélküli mikrofont tartó újságíróhoz beszélt.

A teljesen alkalmatlan Karácsony Gergely már a sajtó elé is fél kiállni” – erről már az Origo írt. A lap szerint a zuglói polgármester úgy megijedt a szerdai sajtótájékoztatóján megjelent bohócautótól, hogy

csütörtöki eseményét meghirdetni sem merte.

Az Origo úgy fogalmazott: „a Párbeszéd nevezetű nulla százalékos párt vezetője hiába polgármester öt éve, teljesen megdermedt”. A portál hozzátette: az, hogy a magát folyamatosan csúcspozíciókra jelöltető Karácsony Gergely nem tudott mit kezdeni a helyzettel, azt mutatja, hogy alkalmatlan a főváros vezetésére – hangzott el az M1-en.