Zugló állapota miatt bírálta Berki Krisztián Karácsony Gergelyt

 

„Ha ilyen állapotok uralkodnak a kerületében, hogyan tud Karácsony Gergely nyugodtan aludni?” – ezt a kérdést tette fel Berki Krisztián egy kampányvideóban, amelyet Zuglóban forgatott. A főpolgármester-jelölt egy romos, XIV. kerületi társasházban járt, amely a helyiek szerint életveszélyes. A problémára már a Civilzugló Egyesület is felhívta a figyelmet, a szervezet szerint négy éve döntött a kerület vezetése, hogy rendezi az élhetetlen bérházak sorsát, de máig nincs előrelépés az ügyben. Karácsony Gergelyt szerdán sem lehetett kérdezni Zuglóról – közölte az M1 Híradója.

Egy komfort nélküli, romos 14. kerületi társasházba látogatott el Berki Krisztián. Erről pedig egy videót is feltöltött az internetre. Az ott lakók szerint az épület életveszélyes, Karácsony Gergely a kerület polgármestereként ugyan megígérte nekik még 2015-ben, hogy lebontja, de semmit sem tett ez ügyben.

Berki Krisztián kommentárként annyit fűzött a videóhoz, hogy Karácsony Gergely Zuglóban megbukott. Majd úgy folytatta:

„Ugye, nem akarjuk, hogy Budapest is ilyen állapotban legyen?!”

Az élhetetlen bérházak problémájára már a Civilzugló Egyesület is felhívta a figyelmet.

Polgármesterjelöltjük, Várnai László szerint is született még négy éve egy képviselő-testületi döntés arról, hogy a lakókat kiköltöztetik és lebontják a katasztrofális állapotban lévő házakat. Erre 300 millió forintot szavaztak meg.

„Nem költenek rá, a lakók penészes lakásokban, szoba-konyhában, folyosói vécén – ilyen dickensi körülmények között élnek. Az önkormányzat még a kötelező takarítást sem végzi el. Semmifajta előrelépés nem történt, a kiürítés jóformán áll” – fogalmazott.

Az M1 Híradója szerette volna megkérdezni Karácsony Gergelyt is szerdai sajtótájékoztatóján, hogy miért nem kezdték meg a leromlott állapotú társasházak rendezését és arra is kíváncsiak voltak, hogy mi lesz az ott lakókkal.

A Zuglóval kapcsolatos kérdéseket azonban most is kerülte Karácsony Gergely.

Az elmúlt hónapokban már többször is kinyilvánította, hogy nem örül, ha a zuglói ügyekről kérdezik. Pedig az újságírók sokszor kíváncsiak lettek volna a parkolási botránnyal kapcsolatos ügyekre és Zugló tisztázatlan pénzügyi helyzetére.

Karácsony Gergely szerdai sajtótájékoztatóján egy időre elnémult. Az esemény félbeszakadt, mert a cirkuszból is ismert zene szólt abból az autóból, amelyre azt írták: Budapest nem cirkusz, ne bízzuk rájuk a várost.