Komolytalannak tartja az ellenzék klímaügyi kezdeményezését a Fidesz

 

A kormány klímaügyi vállalásaival kapcsolatban ellenzéki kezdeményezésre összehívott ülés határozatképtelen volt (Fotó: MTI/ MTI Fotószerkesztőség/Soós Lajos)

A Fidesz komolytalannak tartja az ellenzék kezdeményezését a klímaváltozás ügyében szerdára összehívott rendkívüli ülésnapra. Az Országgyűlés ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülése szerdán határozatképtelen volt, a kormány, valamint a Fidesz és a KDNP képviselői nem vettek részt a tanácskozáson.

A nagyobbik kormánypárt a rendkívüli parlamenti ülést követően az MTI-hez küldött közleményében emlékeztetett: december 12-én az ellenzék ugyanebben a témában hívta össze az Országgyűlést.


Az ülést akkor megtartották, de egyetlen ellenzéki képviselő sem vett részt rajta. A Fidesz-KDNP képviselői viszont ott voltak – idézi fel a közlemény. „Ez is azt mutatja, hogy az ellenzék kezdeményezése komolytalan” – fogalmaz a Fidesz.

Az Országgyűlés ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülése szerdán határozatképtelen volt, a kormány, valamint a Fidesz és a KDNP képviselői nem vettek részt a tanácskozáson.