LMP: Nemény Andráson kívül nincs más ellenzéki polgármesterjelölt Szombathelyen

 

Nemény András az ellenzék polgármesterjelöltje Szombathelyen, a volt fideszes politikusok nem számítanak ellenzékinek – hangoztatta pénteken a vasi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő.

Kiemelte: akik szerint a Fidesz három korábban, illetve jelenleg is regnáló alpolgármestere együttesen ellenzéki lenne, azok nem ismerik a szó definícióját. Ha mindenki ellenzéki, aki a Fideszben összeveszett Hende Csabával, „akkor Orbán Viktor, a kormány nagy része és a Fidesz vezetésének nagy része is ellenzékinek számít” – tette hozzá az ellenzéki politikus a volt honvédelmi miniszter, szombathelyi fideszes parlamenti képviselő konfliktusaira utalva.

Ungár Péter vitát sürgetett Balázsy Péter kormánypárti jelölt és az ellenzék jelöltje között, mondván, ha Balázsy – arra hivatkozva, hogy több ellenzéki jelölt is van – továbbra sem vállalja a vitát Neménnyel, azzal azt bizonyítja, hogy „gyáva, férfiatlan és alkalmatlan”.

Az LMP politikusa bemutatott egy a Fidelitas fővárosi kampányát idéző plakátot, amelyen Illés Károly (Fidesz-KDNP) alpolgármester, Balázsy Péter és Hende Csaba látható, bohócorral. A plakáttal elmondása szerint azt kívánják nyomatékosítani, hogy Szombathely nem cirkusz.

A városban hárman indulnak októberben a polgármesteri címért: Nemény András az Éljen Szombathely Egyesület vezette ellenzéki választási szövetség színeiben, Koczka Tibor függetlenként, Balázsy Péter pedig a Fidesz és a KDNP közös jelöltjeként.

Koczka Tibort, Szombathely alpolgármesterét a Fidesz helyi szervezete a párt alapszabályát követve kizárta soraiból, amikor hivatalosan jelöltté vált pártjának jelöltjével szemben.

A korábban a városi közgyűlésben a kormánypártokkal együtt szavazó Molnár Miklós alpolgármester a Pro Savaria Egyesület képviselőjelöltjeként indul az őszi választáson, ugyancsak a Pro Savaria jelöltjeként méreti meg magát Marton Zsolt, aki az előző ciklusban volt fideszes alpolgármestere a vasi megyeszékhelynek.