Tovább gyűjti az aláírásokat Karácsony Gergely stábja

 

Nem hagyta abba az aláírások gyűjtését Karácsony Gergely stábja. Az ellenzék egyik aktivistája az M1-nek azt mondta, az adatokat valószínűleg összegzik vagy megőrzik. Korábban Puzsér Róbert nehezményezte, hogy Karácsony Gergelyék indokolatlanul sok ajánlóívet vettek fel, és az adatvédelmi hatóság elnöke is úgy látta, hogy szembemegy a józan ésszel, amit Karácsony Gergelyék csinálnak. A főpolgármester-jelölt szerint már befejezték a gyűjtést – közölte az M1 Híradója.

Befejezték az ajánlások gyűjtését” – ezt mondta Karácsony Gergely pénteken az M1 kérdésére. Közben néhány kilométerre tőle, nyilatkozatával egy időben is gyűltek a támogató aláírások. Az ellenzék egyik aktivistája az M1-nek azt mondta, ezt az akciót a kampány végéig folytatják.


Azt, hogy Karácsony Gergely megőrizheti az ellenzéki választók adatait, néhány napja riválisa, Puzsér Róbert is nehezményezte. A publicista szerint a zuglói polgármester annyi ajánlóívet vett fel, amelyeken a szükséges aláírások tizennégyszeresét, akár 70 ezer darabot is össze lehetne gyűjteni.

A sajtótájékoztató helyszínén akkor heves vita alakult ki közte és a Párbeszéd váratlanul megjelenő szóvivője között, aki azzal érvelt, hogy biztonsági tartalékként vették fel az íveket. Korábban Karácsony Gergely azt mondta, jogában áll annyi aláírást gyűjteni, amennyit akar.

Szembemegy a józan ésszel és a törvények szellemével is ellentétes az, hogy Karácsony Gergely stábja aránytalanul nagy mennyiségben vett fel ajánlóíveket” – szerdán viszont ezt nyilatkozta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a Magyar Hírlapnak. Péterfalvi Attila hozzátette, „az ajánlások gyűjtése fontos lépése a választási folyamatnak, az adatok további gyűjtését a hivatalos ívekre viszont feleslegesnek tartja, miután az aspiráns leadta a szükséges számú ajánlást.”