Nyereséges és átlátható a zuglói parkolási rendszer a helyi önkormányzat szerint

 

Nyereséges és átlátható a zuglói parkolási rendszer, az üzemeltetéssel kapcsolatos minden döntés nyilvános testületi ülésen született – közölte a XIV. kerületi önkormányzat pénteken az MTI-vel.

A zuglói önkormányzat arra reagált, hogy Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője arra szólította fel Karácsony Gergely zuglói polgármestert, ellenzéki főpolgármester-jelöltet, hogy tárja fel az egész kerületi parkolási botrányt.

A fideszes politikus szerint a zuglói parkolási rendszer továbbra is homályosan működik, a polgármester pedig titkolja a konkrét számokat, miközben nyáron két, parkolással összefüggő szerződést kötött titokban.


A zuglói önkormányzat közleményében azt írta: a kerületi parkolási rendszer nyereséges és átlátható, az üzemeltetéssel kapcsolatos minden döntés nyilvános testületi ülésen született.

Közölték azt is, hogy az önkormányzat által 2019. július hónapban beszedett parkolással kapcsolatos bevételek összege 86 millió 654 505 forint, miközben ugyanebben a hónapban a parkolással kapcsolatos kiadások összege 51 millió 207 954 forint volt.

Mióta tehát az üzemeltetést az önkormányzat maga végzi, a nyereség napi egymillió forint. Azt a költségcsökkentő intézkedést, amellyel ezt a nyereséget el lehetett érni, a Fidesz-frakció nem szavazta meg – jegyezte meg a XIV. kerületi önkormányzat.