Origo: Politikai megrendelésre írnak cikkeket a hvg-n

 

Az Origo birtokába került bejegyzésből kiderült, hogy Pikó András „józsefvárosi ellenzéki álcivil polgármesterjelölt” elismerte, megrendeli a HVG cikkeit.

A hírportál írása szerint Pikó András buktatta le a HVG-t egy közösségi oldalon közzétett bejegyzéssel.

Pikó egy Facebook-csoportba a többi között ezt posztolta, és megosztotta a HVG egyik cikkét: „(…) legyünk benne abban a 10 helyben, amelyre a sajtó külön figyel. Benne vagyunk, két újságíró külön is foglalkozik Józsefvárossal majd a hvg-nél.”

A HVG a megosztott cikkben összegyűjtötte azt a tíz helyet, ahol esélyes lehet az ellenzék a választási sikerre. Az Origo írása szerint meglepő, hogy belekerült a gyűjtésbe Józsefváros is, hisz a tavalyi választáson Kocsis Máté aratta a legnagyobb különbségű fideszes győzelmet Budapesten, a tavalyi időközin pedig a szintén közös ellenzéki jelöltet közel kétharmados arányban verte meg Sára Botond a kerületben.

A HVG ezzel kapcsolatban cikkében úgy fogalmazott: „Akkor Győri Péter önmaga jellemzése szerint is ismeretlen volt, most viszont Sára Botondnak a sokkal agilisabb Pikó Andrással kell megküzdenie”.

Az Origo baloldali belső körökből származó információi szerint viszont azért is adták oda egy teljesen ismeretlen jelöltnek Józsefvárost, mert „senki nem számol vele”.

A címlapfotón Pikó András, a Klubrádió műsorvezetője az Eötvös Károly Intézet Legyen köztársaság! című fesztiválján a Gödör Klubban 2015. március 14-én. (Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)