Kósa: A Fidesz-KDNP építkezést, az ellenzék békétlenséget kínál

 

Míg a kormánypártok építkezést és fejlődést kínálnak, az ellenzék békétlenséget ajánl a választópolgároknak, akiknek e két lehetőség között kell dönteniük az októberi önkormányzati voksoláson – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjúban Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, aki komoly indulatokra és hazugságokra számít az ellenzéki pártoktól a most kezdődő kampányidőszakban.

A szombati lapszámban megjelent cikkben Kósa Lajos úgy vélekedett, hogy sok dezinformációs kísérlet várható az ellenzéki pártok részéről.

Azt mondta, nem lehet előre kiszámítani, hogy mely témákat erőltetik majd az ellenfeleik, „hiszen eddig is összevissza beszéltek és helyezkedtek”.

A kampányfőnök szerint az ellenzék üzeneteiben az a közös vonulat, hogy „váltsuk le Orbán Viktort és a Fidesz-KDNP-kormányt” azonban az önkormányzati választásokra nem megfelelő, hiszen a voksoláson nem születhet olyan eredmény, ami a kormány státusát érintené, mert helyhatósági választásokról van szó – emelte ki.

Kósa Lajos azt hangoztatta, hogy ők építkezni akarnak. Szépítenék és jobbá tennék a magyarországi településeket annak a programnak megfelelően, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök hirdetett meg, amikor azt mondta, hogy 2030-ra a magyar életszínvonal érje utol az európai uniós élvonalét. Ehhez összefogásra van szükség: szövetséget kell kötni a választókkal – tette hozzá.

Közölte: azt üzenik az állampolgároknak, hogy „ne adják a településük irányítását a Gyurcsány Ferenc és pártja, a Demokratikus Koalíció vezette ellenzék kezébe, mert azon az oldalon békétlenség van, háború és folyamatos gyűlölködés”.

A kampányfőnök jelezte, hogy mintegy 3200 önkormányzat van Magyarországon, és ők csaknem 1200 településen indítanak vagy támogatnak polgármesterjelöltet. A verseny sok helyütt szoros lehet, de számtalan településen fölényes győzelmet arathatnak – vélekedett.

Arra biztatják a választókat, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjeit támogassák a szavazatukkal – közölte Kósa Lajos, megjegyezve: nyolcmillióan élnek olyan településen, ahol fideszes jelöltre lehet voksolni, amivel toronymagasan ők kínálják „a legtöbb lehetőséget”.

Az ellenzéki összefogást a gyűlölet tartja össze, „és ez meg is látszik rajta” – jelentette ki. Ez „nem valódi együttműködés, hanem békétlenkedő, reménytelen és sikertelenségre ítélt politikai erőknek valamiféle kooperációja” – hangoztatta.

Kérdésre felelve a kampányfőnök azt mondta, fel vannak rá készülve, hogy sok helyen az ellenzék taktikája az lesz: magát „függetlennek valló és konzervatívnak feltüntetni próbáló” jelölt mögé áll be. Úgy vélekedett, nem kell mást tenni, mint felkeresni a választók mindegyikét, és figyelmeztetni erre.

Hozzáfűzte, hogy az önkormányzati választásokon a helyi lakosok legtöbbször személyesen ismerik a jelölteket, tehát hiába indul el például egy MSZP-s civilként, az emberek pontosan tudják róla, hogy kicsoda.

„Helyben aztán végképp nem szabad a választópolgárokat lebecsülni” – jelentette ki Kósa Lajos a Magyar Nemzetnek.