A Jobbik szerint helytartók és lokálpatrióták között kell választani

 

A kormányt képviselő fideszes helytartók és a lakosság érdekeit szolgáló lokálpatrióták között kell választaniuk az embereknek az október 13-i önkormányzati választáson – mondta Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője szombaton Budapesten tartott kampánynyitó sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, az előző hónapokban az ellenzéki oldalon különböző világnézetű emberek egyeztettek azért, hogy közösen gondolkodjanak, miként lehet jobbá tenni a magyar települések sorsát.

Kifejtette, a jobbikosok azért ültek egy asztalhoz nagyon sok párttal, civil szervezettel, helyi lokálpatriótával, hogy a magyar városokat és falvakat „visszafoglalhassák a Fidesztől”, majd visszaadhassák azoknak, akik képesek újjáépíteni, nem a bal- vagy jobboldal, hanem a tisztesség útján. Mint mondta, a Jobbik politikusai minden önkormányzatban a „tisztesség csendőrei lesznek”.

„Mi leszünk a garancia arra, hogy a magyar városokat és falvakat soha többé ne fosztogathassák azok, akik egyébként harminc éve fosztogatják párthovatartozástól függetlenül” – hangoztatta.

A Jobbik politikusa kijelentette, a Fidesz kétharmada az „önkormányzatokban épült ki”, ezért szerinte „ott is kell elbuknia”.

„Orbán Viktor úgy tekint a magyar városokra és falvakra, mintha azok a saját birtokai lennének” – fogalmazott, majd hozzátette, „ha most ősszel őfelségét megfosztjuk a birtokaitól, akkor megfosztjuk a trónjától is”.

Jakab Péter szerint a „2022-es kormányváltáshoz október 13-án kell megvenni a belépőjegyet”.

Kérdésekre válaszolva megjegyezte, az ország minden településén arra törekszenek, hogy az ellenzéknek egyetlen közös jelöltje legyen, de ezt nem lehet maradéktalanul megvalósítani 3200 helyszínen.