MSZP: A vezetőknek kell vállalniuk a felelősséget a MÁV-nál kialakult helyzetért

 

Az MSZP alelnöke szerdán arra szólította fel a kormányt és a MÁV vezetőit, hogy ne a vasúttársaság dolgozóival vitessék el a balhét azért, mert a múlt héten két InterCity vonat közel került egy balesethez.

Komjáthi Imre egy budapesti sajtótájékoztatón beszélt arról az esetről, amikor Hort-Csány állomás közelében meg kellett állítani két, egymással szembe közlekedő InterCity vonatot, mert a váltó rossz irányba állt. A politikus azt feltételezte, hogy ha vizsgálat indul az ügyben, akkor nagy valószínűséggel a dolgozók fogják elvinni a balhét. Az alelnök kijelentette: a vezetőknek kell kiállniuk és vállalniuk a felelősséget a MÁV-nál kialakult helyzetért.

A sajtótájékoztatón részt vett Bangóné Borbély Ildikó, aki felhívta a figyelmet a növekvő munkaerőhiányra. Hangsúlyozta, hogy már 2015-ben is mintegy 300 ember hiányzott a vasúttársaságoktól, és ez a szám már eléri az 1500-at. A dolgozók túlterheltségéről beszélő képviselő azt mondta, hogy bármikor bekövetkezhet egy tragédia.

Komjáthi Imre kérdésre válaszolva közölte, nem tervezi, hogy ismét odaláncolja magát az esztergomi Suzuki-gyár épületéhez, de továbbra sem hagyják magára azt a dolgozót, akit eltávolítottak a cégtől miután szakszervezetet alapított.

Kérték, hogy reagáljon az Erzsébetvárosban polgármesterjelöltként induló egykori LMP-s Moldován László szavaira, aki kedden azt mondta, hogy az MSZP és a DK megpróbálja az akaratát és a polgármesterjelöltjét erőszakkal letolni a többi párt torkán. Komjáthi Imre annyit felelt, augusztus 24-éig várhatóan mindenütt lezárulnak az ellenzéki tárgyalások, és azt kérte, hogy a kérdező forduljon a sajtóosztályhoz.

Bangóné Borbély Ildikót kérdezték arról, hogy mekkora részvételre számítanak a ferencvárosi ellenzéki polgármesterjelölti előválasztáson. A képviselő azt felelte, hogy nem óhajt találgatásokba bocsátkozni, amikor megszületik a végeredmény, akkor pontos számokkal fognak szolgálni.