Miskolci polgármesterjelölt: megvédjük Kriza Ákos munkája eredményeit

 

„Megvédjük Kriza Ákos emberi méltóságát, és meg fogjuk védeni október 13-án Kriza Ákos munkájának miskolci eredményeit. Mától erre fogok kérni minden jóérzésű, és tisztességes miskolcit is” - jelentette ki Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP miskolci polgármesterjelöltje, éles szavakkal bírálva a helyi ellenzéki erőket.

Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP miskolci polgármesterjelöltje a városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján 2019. augusztus 13-án. (Fotó: MTI/Vajda János)

„Csak öt nap telt el, mióta Kriza Ákos felkért arra, hogy folytassam az általa megkezdett városvezetői munkát és vállaljam a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltségét az október 13-i választásokon, de ezalatt az öt nap alatt is kiderült, hogy politikai ellenfeleink mindenre képesek a hatalom megszerzéséért, és semmi sem szent nekik e cél eléréséért” – hangoztatta a helyi városháza előtt a jelölt, aki jelenleg a város jegyzője.

Alakszai Zoltán szavai szerint a magát függetlennek nevező ellenzék két lábbal szállt bele a jelenlegi polgármesterbe, Kriza Ákosba, aki betegsége miatt kénytelen az élvonalbeli munkától visszalépni. „Miközben látszatra együttérzést mutattak, addig a legaljasabb módon híresztelni kezdték, hogy valójában nem is betegség áll visszalépése hátterében, hanem az, hogy megijedt Gyurcsány Ferenc jelöltjétől, Veres Páltól” – jelezte felháborodásának okát a polgármesterjelölt.

Nevetségesnek és szégyennek minősítette az ellenzék magatartását Alakszai Zoltán, kifejtve: nevetséges, mert a legutóbbi „Závecz-mérés” szerint, amit „közzé is tettünk”, 44-26 a Fidesz-összellenzék arány a polgármesterjelölti pártversenyben, és szégyen, mert aki egy beteg embert kilenc év szolgálat után nem együttérzéssel enged el a munkájából, hanem hamis találgatásokat sugall, az – Tamási Áron után szabadon – bizony embernek hitvány és magyarnak is alkalmatlan.

Alakszai Zoltán kijelentette: „az előttünk álló kampányban minden erőmmel meg fogom védeni barátomat, Kriza Ákost, és minden erőmmel azon leszek, hogy megvédjem mindazt, amit Miskolcon Kriza Ákos politikája elért”.