Jobbik: Le kell váltani a karcagi rendőrkapitányt

 

A Jobbik arra szólítja fel a Belügyminisztériumot, hogy ha a karcagi rendőrkapitányságot vezető Teleki Zoltán nem mond le magától, akkor menesszék és gondoskodjanak olyan utódról, akiben a helyiek meg tudnak bízni.

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján arra a felvételre utalt, amelyen a karcagi rendőrkapitány arra kéri beosztottjait, hogy differenciáltan bírságoljanak és kórházi dolgozókat ne büntessenek, különben nem lehet elintézni a rendőrök soron kívüli ellátását.

Lukács László György kijelentette: amennyiben a hangfelvétel valódi, akkor bűncselekmény történt. Az eset azért is aggályos, mert aláássa a rendőrségbe és az egészségügybe vetett bizalmat – fűzte hozzá a politikus.

A frakcióvezető-helyettes azt kérte, hogy visszamenőlegesen is tárják fel azokat az eseteket, amikor a rendőrkapitány arra utasította beosztottjait, hogy térjenek el a jogszabályoktól. Egyúttal felszólította a város kórházát: vizsgálják ki, hogy miért kerültek előre egyes emberek a várólistákon. Más témában feltett kérdésre azt felelte, hogy „Orbán Viktor rendszerét” csak úgy lehet lebontani, ha az őszi önkormányzati választásokon mindenki a legerősebb ellenzéki jelöltet támogatja.

Kérdezték arról, hogy a Gödöllőt 29 éve vezető Gémesi György független polgármester ellen egy MSZP-s ellenzéki jelölt is elindul. Lukács László György azt mondta, a települést csak annyira ismeri, hogy az M3-as autópályán el szokott hajtani mellette, de a város belső viszonyairól nincsenek információi. Még van idő arra, hogy Gödöllőn is erős jelöltet állítson az ellenzék – tette hozzá.

Arról is faggatták, hogy a VII. kerületben a volt szocialista Hunvald György és az egykori LMP-s Moldován László is elindul az ellenzéki pártok közös jelöltje, a DK-s Niedermüller Péter ellen. Azt válaszolta, nem nagyon tudja, mi történik Erzsébetvárosban és nem különösebben ismeri a kérdésben említett szereplőket.