Újabb jelölt indul a baloldalon a főpolgármesteri székért

 

Újabb jelölt jelentkezett be az ellenzéki oldalon a főpolgármesteri székért. A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula is elindul, ezzel négyre nőtt az ellenzéki jelöltek száma. Karácsony Gergely úgy reagált, hogy rajta kívül senki sem lehet az ellenzék jelöltje, mert ő nyerte az előválasztást. Közben a kerületekben is egyre több helyen bomlik fel a korábban már többször is bejelentett megállapodás – közölte az M1 Híradója.

Ismét bővült a főpolgármester-jelöltek névsora. A Munkáspárt Thürmer Gyula pártelnököt indítja ősszel. Karácsony Gergely azonban már a bejelentés előtt megjegyzéseket tett a Munkáspártra, és sértegette azokat, akik az ellenzéki erőt látják Thürmer Gyuláékban.

„A Munkáspártról csak a politikailag rendkívül tájékozatlan emberek gondolják azt, hogy ellenzéki párt, az ellenzéknek egy jelöltje van” – fogalmazott Karácsony. Szerinte mivel megnyerte az előválasztást, így ő a közös jelölt.


A Munkáspárt főpolgármester-jelöltje úgy véli, az ellenzéki összefogás összeveszéssel végződik majd, mert a pártok csak saját érdekeiket tartják szem előtt.

„Szívesen támogatnánk mindenféle ellenzéki együttműködést, ha azt látnánk, hogy az embereknek akarnak segíteni. Karácsony Gergely és az általa képviselt csapat nem az embereknek akar segíteni, hanem hatalomra akar jutni” – mondta el Thürmer Gyula.

Karácsony Gergely szerint viszont minden rendben van az együttműködéssel, azt ugyanakkor elismerte, hogy nem mindenhol tökéletes.

Csepelen például a Momentum hátrált ki az összefogásból, mert a párt szerint a jelöltek között vannak korrupt múltú MSZP-sek is. De nem ez az egyetlen kerület, ahol bonyodalmak vannak. Ferencvárosban előválasztást kell tartani. Belváros-Lipótvárosban az MSZP-s Tüttő Kata ellen a Jobbik, és a Magyar Liberális Párt is állított jelöltet.

Józsefvárosban pedig egy volt szocialista képviselő is ringbe száll a közös ellenzéki jelölttel szemben. A VII. kerületben elvileg Niedermüller Péter mögé állt be az ellenzék, kihívójaként azonban feltűnt a hűtlen kezeléssel vádolt, volt szocialista Hunvald György és az LMP korábbi budapesti elnöke is.

Moldován László a 444-nek beszélt arról, hogy az ellenzéki együttműködések mögött nem kompromisszum, hanem zsarolás áll. Ez pedig így volt Erzsébetvárosban is. A volt LMP-s politikus a portálnak azt mondta, a DK itt megzsarolta az MSZP-t, hogy ha nem Niedermüller lesz a jelölt, akkor mondjuk ők nem támogatják az V. kerületben Tüttő Katát vagy Zuglóban Horváth Csabát, a teljesen inkompetens és nem beágyazott jelöltjeiket”.