LMP: Akadálymentesítsék a HÉV békásmegyeri megállóját!

 

Az LMP aláírásgyűjtést indított annak érdekében, hogy akadálymentesítsék a békásmegyeri HÉV-megállót.

Demeter Márta, a párt frakcióvezető-helyettese hétfőn, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a HÉV-megállót az aluljáróból csak lépcsőn lehet megközelíteni. Megkeresik az ügyben illetékes cégeket, akciójuk végén pedig eljuttatják a Budapesti Közlekedési Központhoz az összegyűlt aláírásokat. A képviselő kitért arra is, hogy a HÉV-szerelvények lépcsői magasan vannak, nehéz fellépni rájuk.

Burján Ferenc, az LMP III. kerületi önkormányzati képviselője felhívta a figyelmet, hogy a probléma körülbelül húsz éve vár megoldásra. Régóta küzdenek érte, hogy liftet vagy mozgólépcsőt építsenek a megállóhoz, mert a babakocsival közlekedők és a betegek nem vagy csak nehezen tudnak felmenni a lépcsőn. Emlékeztetett, hogy ebben az ügyben korábban már többször is készítettek petíciót, de eddig semmi sem történt.

Demeter Mártát kérdezték arról, hogy a Mi Hazánk Mozgalom hétfő reggel autókkal elzárta a Coca-Cola dunaharaszti üzemének bejáratát, tiltakozva az ellen , hogy a cég azonos nemű párokat szerepeltetett a plakátjain. A politikus azt felelte, nem gondolja, hogy a politikának bármiféle keresnivalója is volna egy magáncég reklámkampányában. Azzal kell foglalkozni, hogy a Coca-Cola és a többi hasonló multinacionális cég mennyi környezetromboló műanyag palackot értékesít – tette hozzá.

Az eldobható műanyag palackok használatát elsősorban a lakosság szemléletformálásával lehet visszaszorítani – válaszolta egy másik kérdésre. Hozzátette: az ilyen típusú cégek csak a „profitot hajhásszák”, ezért minden országban a kormányzat feladata volna rákényszeríteni őket a természet- és környezetvédelmi szempontok betartására, valamint a társadalmi és gazdasági szerepvállalásra.