Ács Rezső a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje Szekszárdon

 

Szekszárd Fidesz–KDNP-s vezetője, Ács Rezső, a pártszövetség polgármesterjelöltje az október 13-i önkormányzati választáson is – jelentette be a város egyéni választókerületének fideszes országgyűlési képviselője hétfőn.

Horváth István a szekszárdi sajtótájékoztatón elmondta: a Fidesz helyi csoportja és a párt országos választás-előkészítő bizottsága egyhangúlag kérte fel Ács Rezsőt jelöltnek. Hozzátette: az elmúlt öt év Szekszárd életében sikeres volt, köznyugalom alakult ki, a vállalkozások megfelelő minőségben tudnak működni. Az elmúlt öt évben a fejlesztések tervezése zajlott, a beruházások a következő öt évben valósulnak meg – tette hozzá.

A politikus bemutatta a Fidesz–KDNP tíz egyéni képviselőjelöltjét is, akik között öt új induló van. Horváth István megjegyezte: az a céljuk, hogy a polgármester-választáson és mind a tíz körzetben is a Fidesz–KDNP jelöltje nyerjen.

Szólt arról is, hogy augusztus 24-én kezdik el gyűjteni az ajánlásokat, amelyeket augusztus 26-án terveznek leadni a választási bizottságnak, a támogatói aláírásokat azonban szeptember közepéig tovább gyűjtik. A kampányban szórólapokkal, kiadványokkal, valamint közvetlenül is megkeresik a választókat. Ács Rezső egyebek mellett azt mondta, fontosnak tartja, hogy a vállalkozásoknak megfelelő környezetet, a családoknak – a bölcsődei, óvodai fejlesztéseken keresztül – jó körülményeket teremtsenek.

Kérdésre válaszolva azt mondta, jóval 50 százalék feletti eredményt szeretne elérni, „ami reálisnak is tűnik”. Ács Rezsőt 2014-ben a szavazatok 46,62 százalékával választották polgármesterré, a tíz egyéni körzetből pedig kilencben a Fidesz–KDNP nyert.