Kiszállt a Momentum az ellenzéki összefogásból Csepelen

 

Karácsony Gergely ma sokadjára is bejelentette, hogy megvalósult a teljes ellenzéki összefogás. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt ezúttal Csepelen mondta ezt. Néhány perccel később azonban saját szövetségese cáfolta. Kiderült ugyanis, hogy a Momentum nem akar beállni a közös jelölt mögé. És nem Csepel az egyetlen, ahol nincs egyetértés. Ferencvárosban például a jövő héten előválasztással döntik el, hogy ki legyen a közös jelölt, és Józsefvárosban sem csak egy ellenzéki jelölt van – közölte az M1 Híradója.

Karácsony Gergely tavasszal még nem tudta, hol van Csepel. A főpolgármester-jelölt akkor úgy hitte, a kerület, ahová városvezetőként fejlesztéseket tervezne északon van.

Karácsony úgy tűnik, végül megtalálta Csepelt, bár voltak, akik nem mulasztották el emlékeztetni néhány hónappal ezelőtti tévedésére.

Karácsony Gergely mögé mindenesetre felsorakoztak a kerület ellenzéki vezetői, majd a főpolgármester-jelölt bejelentette: Csepelen Erdősi Éva lesz a közös jelölt, ezzel minden kerületben teljessé vált vált az összefogás.


Hamar kiderült azonban, hogy ez nem pontosan igaz. Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke ugyanis elismerte, hogy a Momentum nem támogatja a csepeli jelöltet, a szocialisták ezért hétfőig ultimátumot adtak nekik.

Amennyiben az MSZP-nek nem a helyi kiskirályok etetése a legfontosabb, akkor mi továbbra is nyitottak vagyunk” – ezt írta csütörtök este a Momentum magyarázatképpen arra, hogy miért nem hajlandóak összefogni a helyi szocialistákkal. A Momentum szerint a csepeli MSZP-ben 2010 előtt leszerepelt, bűncselekmények gyanújába keveredett vezetők vannak.

Úgy vélik, egyikük Szenteczky János, akit jogerősen elítéltek rágalmazásért, első fokon pedig hűtlen kezelésért. Ő a hírek szerint az alpolgármester lehetne Csepelen, ha az ellenzéki lista nyerne. Az MSZP-nek úgy tűnik, ez nem gond.

Párttársa szerint Szenteczky János nyugodtan dolgozhat az önkormányzatban, alpolgármester pedig úgysem lesz. Az M1 szerette volna megtudni a Momentum alelnökétől, hogy mit szólnak a szocialisták ultimátumához, és elképzelhető-e, hogy meggondolják magukat. A párt alelnöke azonban kitért a válaszadás elől.