Tarlós István szerint a főpolgármesteri munka nem egy valóságshow

 

Régebben a főpolgármester-választás komoly dolog volt, a mostani helyzet furcsa - így értékelte Tarlós István az M1-en, hogy milyen ellenzéki jelöltek bukkannak fel az önkormányzati választás előtt Budapesten. Eddig négy kihívója van Tarlós Istvánnak: Berki Krisztián, Karácsony Gergely, Puzsér Róbert és Sermer Ádám. Tarlós István szerint a főpolgármesteri munka felkészültséget kíván, de az ellenzéki jelölteknek semmiféle rálátása nincs Budapest egészére – közölte az M1 Híradó.

Még a DK politikusa sem érti, mi a probléma a ferencvárosi előválasztás körül – erről Gy. Németh Erzsébet beszélt az ATV-ben.

A IX. kerületben azért kell előválasztást tartani, mert az ellenzéki pártok nem tudtak megállapodni egy közös polgármester-jelöltről. A voksolás előkészítése azonban újabb feszültségeket szült. Például a két jelölt, Jancsó Andrea és Baranyi Krisztina között.

Az előválasztást jelen állás szerint a tervezetthez képest egy héttel később tartják. Gy. Németh Erzsébet szerint csak azért, mert az október 13-ra kiírt önkormányzati választást egy héttel korábbra várták.

Szolnokon feljelentés is volt 

Szolnokon is előválasztást terveznek, mert ott sincs egyetértés az ellenzéki pártok között. Elvileg az MSZP-s Radócz Zoltán mögé sorakoztak volna fel, csakhogy egy hete a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagja, Lukácsi Katalin is bejelentkezett, a Momentum támogatásával – közölte az M1 Híradó.

Ezután a helyi MSZP és a Jobbik is feljelentést tett ellene, mert

szerintük jogtalanul használja a Szolnoki Többség nevet.

Azóta odáig fajult a vita, hogy az előválasztást szervező közösségi oldalról letiltották Lukácsi Katalin hozzáférését, miközben éppen ő lenne az előválasztás egyik résztvevője. Lukácsi Katalin szerint azért zárták ki a csoportból, mert a volt jobbikos Szotyori Lázár Zoltánt bírálta.

Az előválasztás nem célravezető 

Deák Dániel a XXI. Század Intézet elemzője az M1-en arról beszélt, hogy az előválasztás nem célravezető.

Budapesten egyáltalán nem hozott tisztulást az előválasztás és a különböző kerületekben és vidéki nagyvárosokban is erre lehet felkészülni, hogy lehet hogy lesznek előválasztások, de ez önmagában nem dönt el semmit, hiszen ezt követően is lesznek majd jelentkezők – mondta Deák Dániel.

A fővárosban hiába nyerte meg Karácsony Gergely a főpolgármester-jelölti előválasztást, az ellenzéki oldalon most három ellenfele is van. A jelöltek pedig főleg egymást kritizálják.

Karácsony csak provokál?

Tarlós István, főpolgármester az ellenzéki vitákra úgy reagált, hogy a főpolgármesteri munka felkészültséget kíván,

az nem egy valóságshow.

Úgy látom, hogy Karácsony Gergely polgármester úrnak a rálátása Budapest egészére az nem sokkal jelentősebb, mint Puzsér Róberté. Nagyjából annyi mint egy óriási hipermarket egészéről valakinek, aki ennek a hipermarketnek valamelyik hátsó sarkába a locsolócső, madárfürdető részlegét vezeti – mondta Tarlós István.

A főpolgármester szerint Karácsony Gergely nem beszél a valódi fővárosi ügyekről, ehelyett provokál.