A jövő évi költségvetés módosításáért szólalt fel a DK

 

A Demokratikus Koalíció a jövő évi költségvetés módosítására szólított fel hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. A Fidesz úgy reagált, a trükkök százait Gyurcsányék vetették be.

A jövő évi költségvetés módosítására szólított fel hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese, Arató Gergely, hogy több pénz jusson az oktatásra, az egészségügyre és a nyugdíjakra. Arató azt mondta: a kormányzati propaganda dicshimnuszokat zeng arról, hogy minden területre több jut a Fidesz kilencéves kormányzása után.

A számok azonban makacs dolgok – jelentette ki, és hangsúlyozta, hogy 2010 óta 31 százalékról 25 százalék alá csökkentek a jóléti kiadások. Ez egyaránt érintette az oktatást, az egészségügyet és a nyugdíjakat – folytatta –, a Fidesz kormányzásának legnagyobb veszteseiként említve ezeket a területeket.A jövő évi költségvetés feléli az ország jövőjét, még nagyobb nyomorba taszítja a nyugdíjasokat annak érdekében, hogy több fedezet legyen a nagyvállalatok profitjára és felesleges luxuskiadásokra – fogalmazott Arató Gergely.

Arra a kérdésre, hogyan ítélik meg, hogy az ellenzéki tüntetések szónokaként ismertté vált Nagy Blanka önkormányzati képviselőségre pályázik, Arató Gergely azt közölte, a tizenéves lány az ellenzéki pártok, köztük a DK támogatásával indul, „mi őt a saját jelöltünknek is tekintjük”.

Fidesz: A trükkök százait Gyurcsányék vetették be

Azok a Gyurcsányék beszélnek trükkökről, akik még Gyurcsány Ferenc saját bevallása szerint is kormányzásuk alatt „trükkök százait” vetették be – közölte hétfőn a Fidesz az MTI-vel. Közölték: a Gyurcsány-kormányok tönkretették, eladósították az országot, folyamatosan csak elvették a pénzt a családoktól, az egészségügyből, az oktatásból, az idősektől, hogy abból tömködjék a költségvetési lyukakat „és a saját zsebüket”.

Közölték továbbá: ma két és félszer többet fordít a kormány a gyermekes családok támogatására, 770 milliárddal többet egészségügyre, 645 milliárddal többet oktatásra, 833 milliárddal többet nyugdíjakra, mint amennyit a baloldal fordított 2010-ben.

A Fidesz mindemellett megjegyezte, hogy az ország gazdasági növekedési pályára lépett. Az uniós átlag fölötti a növekedés, amelyet a magyar gazdaságra, a gyermekes családokra, az idősekre, az oktatásra, egészségügyre, a magyar falvakra és városokra forgatnak vissza – tették hozzá.