Liberálisok: Orbán továbbra is a bezárkózás, a lemaradás, a félelem és gyűlölet politikáját folytatja

 

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) szerint Magyarország biztató pályáját Orbán Viktor miniszterelnök fenyegeti a legjobban, aki „továbbra is a bezárkózás, a lemaradás, a félelem és gyűlölet politikáját folytatja”.

Az ellenzéki párt szombaton, az MTI-hez eljuttatott közleményében reagált a kormányfő tusnádfürdői beszédére, amelyben Orbán Viktor egyebek mellett hangsúlyozta, a tőkés piacgazdaság kereteit, a demokratikus jogi és politikai intézményeket fenn kell tartani, de a társadalmi szerveződés módját meg kell változtatni, vagyis „demokrácia igen, liberalizmus nem”.


A Liberálisok szerint a miniszterelnök az „ország valódi problémái helyett továbbra is a migrációval, a liberalizmussal, Soros Györggyel és az Európai Unióval ijesztgeti a magyarokat”.

Orbán Viktor nem beszél arról, hogy kormányának minden igyekezete ellenére tovább csökken Magyarország népessége, mert az emberek százezrével hagyják el az országot a Fidesz szabadságellenes politikája miatt – fogalmaznak.

Kiemelték, Magyarország függetlenségére és önállóságára „nem Európa, hanem Orbán és politikája jelenti az igazi veszélyt”. „A szabad sajtó megszállása, a demokratikus intézmények fideszes komisszárokkal való felöltése súlyos csapás hazánkra nézve” – tették hozzá.