Origo: Karácsony Gergely titokban új parkolási szerződést kötött

 

Nekiment az újságíróknak Karácsony Gergely, amikor a zuglói ügyek kerültek szóba egy sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus szerint az újságírók hülyeségeket és ostobaságokat kérdeznek tőle. Mindez azután történt, hogy az Origo megírta: Karácsony Gergely titokban új parkolási szerződést kötött a XIV. kerületben. A polgármester szerint ez nem igaz. A Fidesz válaszokat vár az állítólagos titkos szerződéssel kapcsolatban – közölte az M1 Híradója.

Karácsony Gergely elégedetten beszélt az ellenzék programjáról a XV. kerületben. Az általa vezetett kerület ügyeiről szóló újságírói kérdéseknek azonban már nem örült a főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatóján.

Az Origo írta meg, hogy

Karácsony Gergely a teljes zuglói önkormányzatot megkerülve kötött új parkolási szerződést.

A portál szerint ez a megállapodás a polgármester mandátumának végéig, három hónapra szól. Csakhogy – mint írják – a szerződést sem a képviselő-testület, sem az illetékes bizottságok nem látták és nem is véleményezték.

Karácsony Gergely szerint nincs új szerződés. A polgármester úgy fogalmazott: a kerület saját üzemeltetésbe vette a parkolási feladatokat, a tapasztalataik pedig eddig pozitívak.

A Fidesz szerint Karácsony Gergelynek tájékoztatnia kell a zuglóiakat, hogy jelenleg hogyan működik a parkolási rendszer.

„Szemlátomást jóval kevesebb emberrel és vélhetően jóval kisebb hatékonysággal látják el a feladatot, amióta az önkormányzat ezt átvette. Nagyon megdöbbentő és szomorú azt látnunk, hogy egy átláthatóságot hirdető polgármester egyszerűen elszabotálja azt a választ, hogy kikkel, mire és mennyi időre kötött szerződést” – mondta Rozgonyi Zoltán Zugló alpolgármestere.

Az M1-nek nyilatkozó elemző szerint a 14. kerület gazdálkodása is problémás. Farkas Örs, az Oeconomus igazgatója úgy véli:

pénzügyi összeomlás fenyegeti Zuglót.

„Adott esetben Zugló az első budapesti kerület lehet, amely csődeljárás alá kerül. Nyilvánvalóan azt azért a kerületi vezetés is felismerte, hogy nem jó a helyzet. Éppen ezért a költségvetésben egyébként óriási ingatlaneladással próbálják betömni a lyukakat. Egyébként az idei évben kétmilliárd forintra emelkedett az a hitelkeret, amivel Zugló rendelkezhet. Ez soha nem volt ekkora mértékű” – fogalmazott.

Farkas Örs hozzátette: Zuglóval ellentétben, az ország gazdasági helyzete folyamatosan javul.

Karácsony Gergely közben azt hangsúlyozza: nincs adóssága a kerületnek.