Bemutatták a Fidesz–KDNP nyírbátori és újfehértói polgármesterjelöltjét

 

Simon Miklós, a térség kormánypárti fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a 14 ezer lakosú Újfehértón Hosszú József jogász, a Tiszavasvári Járási Hivatal jelenlegi vezetője, a 12 ezres lélekszámú Nyírbátorban pedig Gárdos László jogász lesz a kormánypártok jelöltje.

„A Fidesz felvállalja az általa indított jelölteket, és a jelöltek is felvállalják az eszmeiségünket” – fogalmazott az országgyűlési képviselő, hozzátéve, jót tenne a két településnek, ha olyan csapat vezetné, amely a polgári-keresztény értékrendet képviseli. A jelöltek nem bújnak a függetlenség megtévesztő zászlaja alá, mint ahogy azt Máté Antal, Nyírbátor jelenlegi független polgármestere teszi, aki az MSZP–Párbeszéd EP-listáján arctalanul a 24. helyet foglalta el – tette hozzá.

Hosszú József elmondta, megválasztása esetén ipari park épülne a befektetők számára Újfehértón, az elvándorlás, illetve az ingázás megállítására pedig városi munkahelyek létrehozását fogja szorgalmazni.

Gárdos László arról beszélt, hogy Nyírbátornak észszerű infrastrukturális beruházásokra van szüksége, emellett csökkenteni kell főleg a fiatalok körében magas elvándorlási arányt is. A jelenlegi egy helyben járás helyett új lendületre van szükség – tette hozzá a kormánypárti polgármesterjelölt.